סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר
סלט שוק פשוט, קל וממכר עם גבינה פיראוס בולגרית 5%
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 :
מרכיבים:
- 8 מלפפונים מיני או 3 מלפפונים רגילים
- 15 עגבניות שרי תמר או 2 עגבניות רגילות
- 5 צנוניות ללא הגבעול
- 1 גזר בינוני קלוף
- 4 פרחי כרובית טרייה
- 1/3 בצל סגול קלוף
- 10 זיתים מגולענים
- 100 גרם גבינה פיראוס בולגרית 5%
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
לקרוטונים:
- 1 פיתה רגילה או 2 פיתות מיני
- 2 כפות שמן
- 1 כפית גדושה זעתר עם שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
קורעים את הפיתה לצ'אנקים בגודל 3-4 ס"מ בערך ומעבירים לתבנית תנור.
-
02.
מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר ומערבבים היטב.
-
03.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-30 דקות או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
04.
מצננים ובינתיים מכינים את הסלט.
-
05.
חותכים גס את הירקות: מלפפונים, עגבניות וגזר.
-
06.
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הצנוניות חותכים לרבעים. אם הצנוניות גדולות אפשר לחתוך כל רבע שוב לחצי.
-
07.
חותכים את הבצל הסגול לקוביות.
-
08.
קוצצים גס את הזיתים. מספיק לחתוך אותם אפילו לחצי.
-
09.
מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות ומפוריים מעל פיראוס בולגרית 5%.
-
10.
מזלפים שמן זית, ממליחים ומערבבים.
-
11.
מניחים מעל ערימה של קרוטוני פיתה זעתר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים