פריזיקי | השף הלבן

פריזיקי

178 קלוריות ; 6 גרם חלבון ; 31 גרם פחמימות ; 4 גרם שומן ; 340 מ"ג נתרן ; 4 גרם סיבים

מאת: עינת מרום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריזיקי

המרכיבים ל4:

לפריקי:
  • 140 גרם פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 לימון שלם סחוט
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח לפי הטעם
לציזיקי:
  • 1 גביע יוגורט תנובה 3%
  • 1 מלפפון גדול
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כף נענע קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    פריקי:

  • 02.

    מרתיחים כוס וחצי מים עם הפריקי.

  • 03.

    לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהפריקי רך מספיק.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מסננים ומניחים בצד עד שיתקרר.

  • 05.

    מוסיפים לימון, שמן זית, שום ומעט מלח.5. מחלקים ל-4 קעריות אישיות.

  • 06.

    ציזיקי:

  • 07.

    שופכים לקערה גביע יוגורט 3%.

  • 08.

    מגרדים מלפפון בפומפיה על החורים העבים ומוסיפים.

  • 09.

    קוצצים שמיר ונענע, כותשים שן שום ומערבבים הכל.

  • 10.

    שופכים על כל צלחת אישית כמות שווה מהצזיקי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)