פריזיקי
178 קלוריות ; 6 גרם חלבון ; 31 גרם פחמימות ; 4 גרם שומן ; 340 מ"ג נתרן ; 4 גרם סיבים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
לפריקי:
- 140 גרם פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
- 1.5 כוסות מים
- 1 לימון שלם סחוט
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח לפי הטעם
לציזיקי:
- 1 גביע יוגורט תנובה 3%
- 1 מלפפון גדול
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 1 כף נענע קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
פריקי:
-
02.
מרתיחים כוס וחצי מים עם הפריקי.
-
03.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-15 דקות או עד שהפריקי רך מספיק.
טיימר מופעל
-
04.
מסננים ומניחים בצד עד שיתקרר.
-
05.
מוסיפים לימון, שמן זית, שום ומעט מלח.5. מחלקים ל-4 קעריות אישיות.
-
06.
ציזיקי:
-
07.
שופכים לקערה גביע יוגורט 3%.
-
08.
מגרדים מלפפון בפומפיה על החורים העבים ומוסיפים.
-
09.
קוצצים שמיר ונענע, כותשים שן שום ומערבבים הכל.
-
10.
שופכים על כל צלחת אישית כמות שווה מהצזיקי.
הכנת? כאן מדרגים