פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות
למנה: 240 קלוריות  / חלבון 12 גרם / פחמימות 35.5 גרם מתוכן סוכרים 15.2 גרם
שומן 6.5  גרם / כולסטרול 10 מ"ג / נתרן 183 מ"ג / סיבים 8.7 גרם / סידן 178 מ"ג

המרכיבים ל 6:
- 6 פלפלים אדומים קטנים למילוי
- 1 כוס קינואה מבושלת (אפשר להחליף בבורגול גס/אורז מלא)
- 300 גרם פטריות פורטובלה קצוצות
- 1/2 גביע גבינת קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- חופן עלי תרד קצוצים
- 3-4 שיני שום
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 50 גרם פתיתי פרזמן מסדרת השף הלבן
- 1/2 כמות רוטב עגבניות - מתכון בסיסי
- 3-4 שיני שום
- חופן עלי אורגנו טרי / 2 גבעולי טימין טרי
- 1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-200 מעלות. 
- 
								02.
								חותכים את הפלפלים לרוחבם, קרוב לגבעול, כך שנוצר "מכסה" לפלפל. מרוקנים את הפלפלים מגרעינים. 
- 
								03.
								במחבת, מאדים את הפטריות בשמן עד שמאבדות כחצי ממשקלן, מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש. 
- 
								04.
								בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי. 
- 
								05.
								ממלאים את הפלפלים ומניחים בתבנית קטנה או בסיר חסין אש. מניחים על גבי הפלפלים את ה"מכסים" שלהם. 
- 
								06.
								צולים את הפלפלים בתנור עד שמשחימים (כרבע שעה-עשרים דקות). 
- 
								07.
								בינתיים, מכינים רוטב עגבניות בסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית. 
- 
								08.
								מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות. טיימר מופעל
- 
								09.
								כשהפלפלים השחימו, מוציאים אותם מהתנור, שופכים עליהם את הרוטב, מכסים במכסה או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ומחזירים לתנור, בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת. 
- 
								10.
								להגשה, מקשטים בכמה עלי אורגנו טריים. 
 
									

