עוגת כנאפה - כנאפה ענקית שמכינים על מחבת | השף הלבן

עוגת כנאפה לכל המשפחה

כנאפה ענקית שמכינים על מחבת, גבוהה ועשירה כמו עוגה – עם גבינת כנען של תנובה!
עם בסיס של אטריות קדאיף חמאתיות, שכבה עשירה של גבינת כנען ומוצרלה, ושפע של טעם מתוק ועדין ממי זהר וסירופ סוכר. הכנאפה מתבשל במחבת בשני שלבים מהירים, ולאחר מכן נעטף בסירופ ומקושט בפיסטוקים וורדים מיובשים. המנה המושלמת לאירוח או לקינוח מפנק שמוכן תוך 30 דקות בלבד.

מאת: שחר ואורן
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת כנאפה לכל המשפחה

המרכיבים למחבת 24:

לרכישה >>
מצרכים:
  • חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • חבילת גבינת כנען תנובה 500 גרם
  • פתיתי מוצרלה של השף הלבן 200 גרם
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 3/4 כוס מים (180 מל)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • כמה טיפות מי זהר
  • פיסטוקים גרוסים
  • ורדים מיובשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית ומערבבים היטב עם אטריות הקדאיף המופרדות.

  • 02.

    חוצים את הכמות, ואת החצי הראשון משטחים על תחתית של מחבת גבוהה בקוטר 20-24 ס"מ.

  • 03.

    מערבבים את הגבינות והסוכר ומרפדים את שכבת הקדאיף.

  • 04.

    מפזרים באופן אחיד את יתרת הקדאיף מעל.

  • 05.

    מבשלים על הלהבה הגדולה בעוצמה נמוכה למשך 10 דקות עם מכסה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    כעבור 10 דקות הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לעוד 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    בזמן שהכנאפה על הגז מכינים סירופ סוכר על ידי הרתחה יחד של הסוכר, המים והזהר, רק עד שהסוכר נעלם לחלוטין, מכבים ונותנים להתקרר.

  • 08.

    כאשר הכנאפה מוכנה, מוציאים לצלחת ומיד מוזגים את כל מי הסוכר. זה נספג תוך רגע וזה חשוב מאוד לטעם.

  • 09.

    מפזרים פיסטוקים ו-ורדים

  • 10.

    30 דקות מרגע שהתחלתם ואתם מוכנים להגשה

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(19)