סלט קרוטוני טופו | השף הלבן

סלט קרוטוני טופו

בת-שי מציגה – סלט מפנק ומלא בחלבון עם טופו של תנובה אלטרנטיב

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרוטוני טופו של בת שי - השף הלבן
צילום: בת-שי עוז

המרכיבים לקערת סלט גדולה:

לקרוטונים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות קורנפלור
  • כפית שטוחה של פפריקה
  • 2 כפות שום גבישי
  • קורט מלח
  • כף סויה
  • פתיתי צ׳ילי לפי מידת חריפות רצויה
  • פלפל שחור
לסלט:
  • שני ראשי חסה סלנובה
  • שני גבעולי בצל ירוק
  • חצי בצל סגול פרוס
  • חופן תותים
  • אגס פרוס
  • חופן פקאן טבעי/קלוי
רוטב סלט קרוטוני טופו:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף בלסמי
  • כפית חרדל גרגירים
  • כף מייפל
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    נתחיל בניקוז הטופו מנוזלים וייבוש הטופו בעזרת מגבת נייר.

  • 02.

    נפרוס את הטופו לקוביות, נפזר על קרש חיתוך ונספוג שנית עם נייר סופג.

  • 03.

    נעביר לקערה ונוסיף את שמן הזית, הקורנפלור, התבלינים והסויה ונערבב היטב עד שכל הטופו מכוסה היטב בבלילה. ישנן שתי אופציות להכנת הקרוטונים:

  • 04.

    - הקפצת הטופו במחבת נון סטיק עם מעט שמן זית, על אש בינונית במשך מספר דקות עד להשחמה וקריספיות של הטופו.

  • 05.

    - קרוטוני טופו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. נפרוש על רשת התנור נייר אפייה ועליו נפזר את הטופו, נאפה במשך 20-30 דקות עד שהטופו יקבל מרקם קראנצ׳י, ואחת לכמה דקות נערבב מעט את הטופו על המגש כדי לקבל צריבה אחידה מכך הכיוונים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    נצנן מעט את הטופו, בקערה רחבה נסדר את כל הירקות, נאחד יחד את כל רכיבי הרוטב בכלי נפרד ונשקשק היטב.

  • 07.

    נרכיב יחד את כל רכיבי הסלט, קרוטוני הטופו שלנו, הירקות, הפירות והרוטב.

  • 08.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(11)