לזניית מצות עם גבינות ותרד | השף הלבן

לזניית מצות עם גבינות ותרד

עשירה בגבינות ומעולה לכל המשפחה – עדי קלינגהופר עם מתכון כשר לפסח של לזניית מצות עם פטה עיזים של פיראוס

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית מצות - עדי קליגהופר
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל12 חתיכות:

מצרכים:
  • חבילת מצות
לגבינות:
  • חבילת פטה עיזים 16% של פיראוס
  • 2 חבילות קוטג' 5% תנובה
  • 1 חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 250 מ"ל שמנת לבישול של השף הלבן
  • 150 גרם תרד קצוץ ושטוף היטב
  • מעט פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.

  • 02.

    מרטיבים היטב מצות ועוטפים אותן במגבת, מניחים בצד למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בינתיים ממשיכים למילוי - בקערה מניחים קוטג', מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים חצי מחבילת פתיתי המוצרלה, את השמנת, פלפל ואת התרד. מערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    לאחר שהמצות הרטובות נחו בצד מתחילים בהרכבה.

  • 05.

    מסדרים בתחתית התבנית מצות כך שיכסו את כל שטח התבנית. מעל המצות מוסיפים 1/4 מכמות בלילת הגבינות ומשטחים בזהירות, מפזרים מפתיתי המוצרלה שנשארו.

  • 06.

    חוזרים שוב על הפעולה, מניחים מצות כך שיכסו את כל הגבינות, מניחים שוב מבלילת הגבינה ומשטחים, מפזרים פתיתי מוצרלה וחוזרים שוב על אותה הפעולה.

  • 07.

    השכבה האחרונה צריכה להיות הגבינות.

  • 08.

    לבסוף ניתן למזוג בחלק העליון חצי מיכל שמנת לבישול כדי להעשיר את הלזנייה.

  • 09.

    לאחר מכן מפזרים שוב פתיתי מוצרלה.

  • 10.

    מכניסים לאפייה כ-40 עד 50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב באופן אחיד.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 11.

    מוציאים מאפייה, מניחים לצינון כשעה ולאחר מכן פורסים.

  • 12.

    הלזנייה נשמרת כיומיים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(7)