לזניית מצות עם גבינות ותרד
עשירה בגבינות ומעולה לכל המשפחה – עדי קלינגהופר עם מתכון כשר לפסח של לזניית מצות עם פטה עיזים של פיראוס
המרכיבים ל12 חתיכות:
- חבילת מצות
- חבילת פטה עיזים 16% של פיראוס
- 2 חבילות קוטג' 5% תנובה
- 1 חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 250 מ"ל שמנת לבישול של השף הלבן
- 150 גרם תרד קצוץ ושטוף היטב
- מעט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
-
02.
מרטיבים היטב מצות ועוטפים אותן במגבת, מניחים בצד למשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים ממשיכים למילוי - בקערה מניחים קוטג', מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים חצי מחבילת פתיתי המוצרלה, את השמנת, פלפל ואת התרד. מערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.
-
04.
לאחר שהמצות הרטובות נחו בצד מתחילים בהרכבה.
-
05.
מסדרים בתחתית התבנית מצות כך שיכסו את כל שטח התבנית. מעל המצות מוסיפים 1/4 מכמות בלילת הגבינות ומשטחים בזהירות, מפזרים מפתיתי המוצרלה שנשארו.
-
06.
חוזרים שוב על הפעולה, מניחים מצות כך שיכסו את כל הגבינות, מניחים שוב מבלילת הגבינה ומשטחים, מפזרים פתיתי מוצרלה וחוזרים שוב על אותה הפעולה.
-
07.
השכבה האחרונה צריכה להיות הגבינות.
-
08.
לבסוף ניתן למזוג בחלק העליון חצי מיכל שמנת לבישול כדי להעשיר את הלזנייה.
-
09.
לאחר מכן מפזרים שוב פתיתי מוצרלה.
-
10.
מכניסים לאפייה כ-40 עד 50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב באופן אחיד.
טיימר מופעל
-
11.
מוציאים מאפייה, מניחים לצינון כשעה ולאחר מכן פורסים.
-
12.
הלזנייה נשמרת כיומיים במקרר.