פיתה עם אורגנו וגבינת חמד של עדי קלינגהופר | השף הלבן

פיתה עם אורגנו וגבינת חמד של עדי קלינגהופר

הישראלים אוהבים פיתות. הן רכות, אווריריות ומפנקות. עדי קלינגהופר משדרגת אותן עם גבינת חמד מענגת ואורגנו ארומטי שהופכים את המאפה האהוב למנה בפני עצמה.

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פיתה עם אורגנו וגבינת חמד של עדי קלינגהופר

המרכיבים ל10 יחידות:

מצרכים:
לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼1 כוסות מים פושרים (310 מ"ל)
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • צרור אורגנו טרי
  • 1 חבילת גבינת חמד 16% של פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקערת המיקסר מוסיפים קמח, סוכר ושמרים.

  • 02.

    מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.

  • 03.

    מוסיפים את המים הפושרים בזרם דק תוך כדי לישה, לאחר מכן מוסיפים את השמן זית ולבסוף את המלח.

  • 04.

    ממשיכים את הלישה על מהירות בינונית כ-7 דקות ולא פחות, עד קבלת בצק חלק, גמיש ומעט דביק.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 05.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים עם מגבת ומניחים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

  • 06.

    אחרי התפחה של הבצק , מורידים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, כל חתיכה במשקל 80-70 גרם.

  • 07.

    מכדררים את החתיכות לכדורים חלקים , מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת. משאירים את הכדורים למנוחה כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    בינתיים על פומפייה מגרדים את הגבינה, מעבירים לקערה ומוסיפים את עלי האורגנו הטרי.

  • 09.

    לאחר מנוחה, כל כדור פותחים מעט בעזרת כפות הידיים.

  • 10.

    במרכז הבצק מניחים 2 כפות מהגבינה עם האורגנו וסוגרים את הקצוות למעלה לכדור.

  • 11.

    מהדקים את הקצוות, הופכים כך שהתפר יהיה למטה ומניחים על משטח מקומח, מכסים ומשאירים להתפחה כ- 20 דקות. כך חוזרים עם שאר הכדורים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    לאחר מנוחה קלה מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק ומרדדים בעדינות לפיתה דקה.

  • 13.

    את העיגולים שרידדנו לפיתה מעבירים למנוחה כ-20 דקות למשטח מקומח, אם לא תקמחו העיגולים ידבקו ולא יהיה אפשר להעביר אותם למחבת.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 14.

    מחממים מחבת עם מעט שמן זית, כשהמחבת רותחת מניחים את הבצק בזהירות, מכסים ומטגנים כ- 2 דקות. לאחר מכן הופכים בזהירות, מכסים שוב ומטגנים כ- 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 15.

    כל פיתה שמוציאים מהטיגון מעבירים ישר למגבת.

  • 16.

    את הפיתות משאירים עטופות בתוך המגבת כ -15 דקות ורק לאחר מכן אפשר לפתוח את הפיתה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 17.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)