כך הופכים עוגה בחושה ל"נחשבת" - תוכן קולינרי | השף הלבן

כך תהפכו עוגה בחושה ל"נחשבת"

לעוגה בחושה אין את ההילה והפאר שיש לעוגות מעוצבות, אשר הושקעו בהן מיטב המיומנויות של הקונדיטור או אפילו של אנשים מן היישוב שהם מוכשרים במיוחד. עוגה בחושה נחשבת לפשוטה, קלה להכנה, עוגה מהירה שמכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים והינה עוגה. אז איך בכל זאת אפשר להפוך אותה לנחשבת? בואו לגלות עולם שלם של שדרוגים, שיהפוך את העוגה הפשוטה שלכם למיוחדת במינה.

מאת: עורך השף הלבן

עוגה עם דוגמה

העוגה הראשונה שאליה נתייחס היא עוגת שיש, העוגה הבחושה הזו מציגה חזות מעניינת המזכירה שיש משום שבעת הכנתה משלבים בלילה כהה עם בהירה ובעזרת קיסם מעניקים לה "טקסטורה" דמוית שיש.

לרוב עוגת שיש מוכנה משילוב של בלילה בטעם וניל ובלילה בטעם שוקולד. אם אתם רוצים לשדרג את הטעמים תוכלו להוסיף גרידת לימון או תפוז לבלילת הווניל, ולהשתמש באבקת קקאו איכותית בעלת אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו וליהנות מטעם שוקולדי עשיר במיוחד.

עוגת תפוזים חורפית

עוגת תפוזים בחושה היא עוגה נהדרת, עוגה שמזכירה ניחוחות של חורף וטעמה המתוק והמפנק תמיד משאיר טעם של עוד. כדי להפוך אותה לנחשבת באמת תוכלו לשלב בה שבבי קוקוס אשר ישתלבו נפלא עם טעמו של התפוז, או לחילופין לצפות אותו בקצפת ומעליה לשלב חתיכות של קליפות תפוזים מצופות בשוקולד מריר. השילוב של התפוז עם הקצפת והשוקולד המריר ישדרג אותה בעשרות מונים.

עוגת תפוחים ממכרת

לחובבי עוגות התפוחים, את העוגה הזו תוכלו לשדרג גם מבפנים וגם מבחוץ. כדי להעניק לתפוחים טעם עשיר יותר, השרו אותם במרינדה של יין אדום מתוק, מעט ברנדי וקינמון. הקפידו לערבב את התפוחים מידי פעם כדי שיספגו היטב את הטעמים של האלכוהול – לפחות כשעתיים. מומלץ להשתמש בתפוחים מסוג גרני סמית.

כדי לשדרג את העוגה גם מבחוץ, מרחו עליה ריבת הדרים שתעניק לה ברק משגע. עליה הניחו פרוסות דקיקות של תפוחים מבושלים והרי לפניכם עוגת תפוחים מפוארת.

עוגות שוקולד נצחית

משלל המתכונים של עוגות בחושות כולנו מכירים לפחות מתכון אחד של עוגת שוקולד בחושה. אם אתם רוצים לשדרג את הטעמים, נמליץ לכם להשתמש בחומרי גלם איכותיים במיוחד. תוכלו להשתמש בשוקולד בלגי או במוצרי קקאו מעל 60%, אשר יעניקו לטעם השוקולד עומק ועושר עם כל ביס. אומנם זו עדיין עוגה בחושה, אך ברגע שתטעמו ממנה תבינו כי לא מדובר בעוגה הסטנדרטית, כי אם עוגת שוקולד עשירה שלא מביישת שום קונדיטוריה. לשדרוג העוגה תוכלו לצפות אותו בקרם שוקולד עשיר שתוכלו להכין משילוב של גנאש ושמנת מוקצפים יחד לכדי קרם עשיר וטעים במיוחד.

אם אתם חובבי עוגיות אוראו, רסקו את העוגיות והכניסו אותן אל השמנת. הקציפו יחד ותקבלו קרם אוראו משגע שיחמיא לטעמי השוקולד העמוקים של עוגתכם.

עוגת גבינה משגעת

עוגת גבינה היא ללא ספק אחת העוגות הטעימות ביותר שיש, רבים נהנים מטעמה העדין ומרקמה הנימוח, ולמרות שיש לה גרסאות רבות שאינן בחושות, אם דווקא מתחשק לכם עוגת גבינה מהירה אך משדורגת להפליא, תוכלו בקלות להכין עוגת גבינה אפויה ולאחר צאתה מהתנור לזלף מעליה כמות נכבדת של סירופ מייפל. השילוב של הגבינה עם המייפל ייקח אתכם למחוזות חדשים של טעם מתוק וטעים.

עוגת וניל ושדרוגיה

עוגה בחושה קלסית היא כזו שמכינים מקמח, ביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל או סוכר וניל. טעמה עדין וטעים והיא אכן קלה להכנה. אם אתם רוצים להפוך דווקא אותה למשודרגת כך תעשו זאת:

שוקולד צ'יפס – שילוב של נטיפי שוקולד צ'יפס בבלילה יעניק לה טעם עשיר של שוקולד אך במידה. הנטיפים הקטנים אינם משתלטים על טעם העוגה אלא מוסיף לה גוון וצבע והופכים אותה לטעימה במיוחד. על חלקה העליון תוכלו לבזוק אבקת סוכר וליהנות מביס מפנק במיוחד. לשדרוגה תוכלו לשלב גם נטיפי שוקולד לבנים ולעשות מיקס מגניב.

ציפוי שוקולד לבן ושקדים גרוסים – לאחר שהעוגה שלכם יצאה מהתנור, זה הזמן לפנק אותה בציפוי משגע. המיסו שוקולד לבן ומזגו מעל העוגה. לאחר מכן רסקו שקדים לשברי שקדים קטנים והמיסו גם אותם בתוך שוקולד לבן. כעת, צפו את העוגה בשנית עם השוקולד הלבן והשקדים הגרוסים ולפניכם תופיע עוגת וניל עם ציפוי שוקולד לבן כפול בשילוב שבבי שקדים לאקסטרה קראנצ'יות!

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.