טוסט לחם טחינה עם עגבנייה ובצל ירוק
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן נהדר שמכינים בקלות ההופך לטוסט מפנק עם גבינת גלבוע
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אודי דגן
עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל4 טוסטים:
להכנת לחם טחינה:
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 ביצים
- כוס וחצי (360 גרם) טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות גרעיני חמניה
- 4 כפות שומשום
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
למילוי (ל4 טוסטים):
- שמן זית
- 3 עגבניות פרוסות
- 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
- 4 גבעולי בצל ירוק חצויים
- מעט עלי טימין טרי
- מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הלחם: מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים את מיץ הלימון עם הסודה לשתייה בקערית קטנה.
-
03.
בקערה גדולה טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים את הטחינה והסילאן. מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
-
04.
מוסיפים את יתר החומרים, כולל תערובת מיץ הלימון והסודה, מערבבים לאיחוד ומעבירים לתבנית.
-
05.
אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. מקררים.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את הטוסטים: מורחים פרוסת לחם בשמן זית, מניחים פרוסות עגבנייה, פרוסת גבינה צהובה, 2 חצאי גבעול בצל ירוק ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים עם פרוסה נוספת.
-
07.
מכניסים לטוסטר לחיץ ל10 דקות עד שהטוסט מוכן.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים