רקוט קרומפלי- מאכל הונגרי הכי אהוב בבית
מאפה הונגרי המשלב תפוחי אדמה,שמנת וביצים קשות
חלבי
סוג מתכון
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 קילו תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה במים עם כף מלח
- 5 ביצים קשות
- חלמון של ביצה
- 2 חבילות שמנת חמוצה
- 5 שיני שום כתושות.
- שמן לשימון
- מלח
- פפריקה
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים בשמן קנולה תבנית מלבנית גדולה בנדיבות.
-
02.
מקלפים את התפוחי אדמה ,ואת הביצים הקשות,ופורסים לעיגולים.
-
03.
שמים מחצית מהתפוחי אדמה בתבנית וממליחים קלות.
-
04.
מניחים מעל את פרוסות ביצים הקשות.
-
05.
לשמנת מוסיפים חלמון של ביצה ושום כתוש מערבבים ומשטיחים מעל הביצים.
-
06.
מכסים עם יתר עיגולי התפוחי אדמה.
-
07.
מפזרים מעל מלח ופפריקה ושמן בנדיבות.
-
08.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות,ואופים כשעה וחצי.
-
09.
מערבבים בעדינות את התפוחי אדמה לפחות 3 פעמים.עד שהכול יהיה מוזהב ואפוי טוב.
הכנת? כאן מדרגים