פרוסות תפוחי אדמה אפויות | השף הלבן

פרוסות תפוחי אדמה אפויות

התוספת שנחטפת.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרוסות תפוחי אדמה אפויות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 8 תפוחי אדמה אדומים בינוניים־גדולים (220-200 גרם כל אחד)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס דק
  • 1 כף פתיתי פפריקה מתוקה
  • עלים מ־6-5 גבעולי שמיר

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מעבירים את הפרוסות לקערה גדולה, מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ובפתיתי פפריקה. מערבבים.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומפזרים עליה את פרוסות תפוחי האדמה. מפזרים את עלי השמיר על פרוסות תפוחי האדמה. אופים במשך 25 דקות, מערבבים בזהירות ואופים במשך 30-25 דקות נוספות עד שפרוסות תפוחי האדמה זהובות בחוץ ורכות בפנים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)