מתכון בטטות צלויות | השף הלבן

בטטות צלויות

בטטות צלויות בדבש רוזמרין וערמונים

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בטטות צלויות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 בטטות גדולות
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 ענפי רוזמרין בינוניים, שלמים
  • 3 כפות דבש
  • 2 קורט מלח ים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט פלפל שאטה טחון
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס ערמונים לחים, חצויים (להשיג ברשתות השיווק)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    חוצים את הבצל הקלוף ופורסים לרצועות.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

  • 04.

    קולפים את הבטטות ושוטפים.

  • 05.

    חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית בינונית בשכבה אחת לא צפופה.

  • 06.

    מעל מפזרים את השום הקצוץ, ענפי הרוזמרין, הבצל הסגול, הדבש, 2 קורט מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס, קורט קטן של פלפל שאטה טחון ושמן זית ומערבבים היטב, משטחים בתבנית.

  • 07.

    מעבירים את הבטטות לתנור ללא כיסוי וצולים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מוציאים בזהירות מהתנור ומערבבים קלות. מוסיפים את הערמונים.

  • 09.

    מחזירים לתנור להשחמה וריכוך.

  • 10.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(127)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.