בטטות צלויות
בטטות צלויות בדבש רוזמרין וערמונים
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 3 בטטות גדולות
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 2 ענפי רוזמרין בינוניים, שלמים
- 3 כפות דבש
- 2 קורט מלח ים
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט פלפל שאטה טחון
- 1 בצל סגול בינוני
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס ערמונים לחים, חצויים (להשיג ברשתות השיווק)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
חוצים את הבצל הקלוף ופורסים לרצועות.
-
03.
מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
-
04.
קולפים את הבטטות ושוטפים.
-
05.
חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית בינונית בשכבה אחת לא צפופה.
-
06.
מעל מפזרים את השום הקצוץ, ענפי הרוזמרין, הבצל הסגול, הדבש, 2 קורט מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס, קורט קטן של פלפל שאטה טחון ושמן זית ומערבבים היטב, משטחים בתבנית.
-
07.
מעבירים את הבטטות לתנור ללא כיסוי וצולים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים בזהירות מהתנור ומערבבים קלות. מוסיפים את הערמונים.
-
09.
מחזירים לתנור להשחמה וריכוך.
-
10.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים