"קבב" חמציץ וגבינה צפתית | השף הלבן

"קבב" חמציץ וגבינה צפתית

קבלו את התשובה הצמחונית לקבב הבשרי. מגישים עם רוטב חמצמץ של יוגורט ועגבניות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קבב צמחוני
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל15:

  • חבילה עלי חמציץ (כ־150 גרם) שטופים היטב
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
  • כוס עלי ריחן טריים
  • 2 שיני שום (עדיף טרי)
  • 1 ביצה
  • 250 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות גדולות
  • ¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ¾ כוס פירורי לחם יבשים
  • 2 כפות סובין שיבולת שועל
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • ⅓ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • כ־½ כוס קמח
  • 3-2 כפות שמן זית
לרוטב יוגורט ועגבניות:
  • ½ גביע (100 מ"ל) יוגורט "תנובה"
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • קורט פפריקה חריפה
  • 8 עגבניות שרי קצוצות דק
  • 2 כפות עלי ריחן קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    4pt 0cm

  • 02.

    4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:

  • 03.

    0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

  • 04.

    חותכים את עלי החמציץ (עם הגבעולים) לקטעים קצרים ושמים במכל של מעבד המזון. מוסיפים בצל, ריחן ושום, ומעבדים בפולסים עד שהעלים קצוצים דק. מוסיפים את הגבינה הצפתית ולוחצים עד 4-3 פעמים על מתג הפולסים כדי לפורר את הגבינה. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, ומוסיפים פרמזן, פירורי לחם, סובין, קליפת לימון, מיץ לימון, תבלינים וכף קמח. מערבבים לעיסה אחידה.

  • 05.

    צרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, מאבקים כל כדור במעט קמח, ומשטחים לדסקית עגולה בקוטר 6 ס"מ. מסדרים את הקבבים במגש מאובק במעט קמח, מכסים ומקררים במשך 30 דקות לפחות כדי להניח להם להתייצב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מחממים כף שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות מעל להבה בינונית (או על המנגל). מניחים את הקבבים במחבת החמה, וצולים במשך 5-4 דקות מכל צד עד שהם משחימים. מעבירים למגש נקי, ומכינים את הקבבים הנותרים באותה דרך. מגישים עם רוטב יוגורט ועגבניות (שמים את כל מצרכי הרוטב בקערה ומערבבים).

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)