אצבעות שניצל פולנטה – מתכון לחטיף הממכר | השף הלבן

אצבעות שניצל פולנטה

חטיף ממכר העשוי ממלבני פולנטה וגבינות מצופים ומטוגנים. מגישים חם עם מטבל שאוהבים ליד

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות שניצל פולנטה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 1 כוס קמח תירס, רצוי כזה שמיועד מראש לפולנטה
  • 2.5 כוסות חלב "תנובה"
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
מצרכים לציפוי :
  • 2 ביצים טרופות
  • כוס קמח תירס
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר רחב מרתיחים את החלב, המים והמלח.

  • 02.

    כשהמים רותחים מוסיפים את כוס קמח התירס, מנמיכים את האש ובוחשים עד שהנוזלים נספגים.

  • 03.

    ממשיכים לבחוש ומוסיפים את החמאה וכשהיא נספגת מוסיפים לאט את הגבינה המגוררת עד שהיא נבלעת במסה.

  • 04.

    מסירים מהאש ומעבירים את הפולנטה לתבנית מלבנית מרופדת ניילון נצמד, או נייר אפייה כדי שיהיה קל לשלוף אותה מהתבנית.

  • 05.

    מצננים את הפולנטה כחצי שעה במקרר עטופה בניילון נצמד.

  • 06.

    מוציאים מהמקרר וחותכים ל"אצבעות" ברוחב של כ- 3 ס"מ.

  • 07.

    בזהירות מצפים כל אצבע בביצה ולאחר מכן בקמח תירס,

  • 08.

    מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע זהוב ומעבירים לנייר סופג. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.