ארטישוק ירושלמי אפוי בשמנת
תבשיל טעים וקל הכנה. תוספת או מנה עיקרית בארוחה קלה, שאפשר להכין בכלי חסין־חום אחד גדול או בכלים אישיים.

המרכיבים ל 6 מנות:
- 25 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 בצל גדול (250 גרם)
- 1 שקית (400 גרם) ארטישוק ירושלמי מוקפא "סנפרוסט"
- 2 כפות עירית קצוצה
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל
- 4 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם טריים)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים כלי חסין־חום (בתכולה של 800 מ"ל עד ליטר) בחמאה מומסת.
-
02.
קולפים את הבצל וחוצים אותו לרוחבו. חותכים כל חצי בצל לפלחים בעובי 1 ס"מ. מפזרים חצי מכמות הבצל וחצי מכמות הארטישוק הירושלמי על תחתית הכלי. מפזרים חצי מכמות העירית וחצי מכמות הגבינה. מפזרים את הבצל הנותר ואת הארטישוק הירושלמי הנותר.
-
03.
טורפים את השמנת עם שום ואגוז מוסקט ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. יוצקים את השמנת על הירקות וזורים את פירורי הפנקו. מטפטפים למעלה את החמאה הנותרת.
-
04.
אופים במרכז התנור במשך 45 דקות. מפזרים על התבשיל את שארית הגבינה ומחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות. זורים למעלה את העירית הנותרת ומגישים.
טיימר מופעל