איך מכינים את החמין המושלם? | השף הלבן

איך מכינים את החמין המושלם?

סוויט דולי משתפת אותנו בכל הטיפים לחמין המושלם

איך מכינים את החמין המושלם? מאת: דורית מנו - סוויט דולי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
איך מכינים את החמין המושלם?
צילום: דורית מנו - סוויט דולי

המרכיבים ל6-8:

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • רבע כוס שמן
  • 1 שקית (800 גרם) לקט קטניות לחמין של "סנפרוסט"
  • חצי קילו קוביות בשר בקר "אדום אדום"
  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 1 בטטה
  • 1 כוס חיטה
  • 5 ביצים
  • כ-2 ליטר מים
  • מלח פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • 1 ראש שום לא קלוף
  • 1 בצל שלם

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל.

  • 02.

    מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.אחרי שהבצל משחים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.3 מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות.

  • 03.

    מתחילים בהכנת החמין – ראשית מרפדים את תחתית הסיר עם הבשר

  • 04.

    מעבירים לסיר את לקט החמין.

  • 05.

    מקלפים את תפוחי האדמה, הגזר והבטטה ומעבירים לסיר.

  • 06.

    את החיטה מכניסים לשקית,  יש לחורר את השקית כדי שהמים יחדרו לשקית.

  • 07.

    מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, בצל שלם, מכסים ומביאים לרתיחה.

  • 08.

    לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

  • 09.

    אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.

הכנת? כאן מדרגים
(10)