תחתיות ארטישוק ממולאות בגבינת עיזים עם רוטב עגבניות ונענע
תוספת מעניינת ומגוונת לסעודה חגיגית ובכלל
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6-4 מנות:
- 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט".
- 200 גרם גבינת עזים "פרומעז" של תנובה
- 3 כפות שמן זית
לרוטב:
- 2 עגבניות בשלות
- 2 כפות נענע קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס שמן זית
- מיץ מחצי לימון טרי
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תחתיות הארטישוק על פי ההוראות הכתובות על גבי האריזה.
-
02.
מצננים, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
-
03.
ממלאים את התחתיות בגבינה ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות כ- 15 דקות עד הקרמה. הכנת הרוטב:
טיימר מופעל
-
04.
חוצים את העגבניות, מרוקנים אותן מהגרעינים, מגררים בפומפיה גסה ומסננים מהנוזלים.
-
05.
מערבבים בקערה עם יתר החומרים.
-
06.
יוצקים מעט מהתערובת על כל ארטישוק חם ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים