מאפה כרובית וגבינות של תומר אומנסקי | השף הלבן

מאפה כרובית וגבינות של תומר אומנסקי

המנה הזו תגנוב את ההצגה בכל ארוחה. תומר אומנסקי עם כרובית וולינגטון במילוי גבינות שאתם חייבים להכין.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה כרובית וגבינות של תומר אומנסקי
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל8:

מצרכים
  • 1 ק"ג בצק עלים
  • כרובית שלמה בינונית
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח פלפל
  • טריו מיקס 3 גבינות (330 גרם)
  • 250 גרם פטה עיזים
  • ביצה בגודל M
  • 3 כפות קמח
  • ביצה להברשת המאפה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול ורחב נרתיח מים עם מלח (כפית מלח על כל ליטר מים)

  • 02.

    ננקה את הכרובית היטב ונחלוט אותה במים הרותחים כעשר דקות לריכוך קל

  • 03.

    נוציא את הכרובית מהמים ונצנן היטב (חשוב שהיא תהיה קרה)

  • 04.

    נבריש בשמן זית ונתבל במלח ופלפל

  • 05.

    בקערה נערבב טריו מיקס 3 גבינות, פטה עיזים, ביצה וקמח עד לקבלת תערובת גבינות סמיכה מאוד (אם קשה לערבב עם הכף, ניתן לערבב עם הידיים.

  • 06.

    ניקח את בצק העלים ונפתח אותו על משטח מקומח

  • 07.

    נחלק את הבצק ל3 קוביות שוות

  • 08.

    ניקח את התערובת הגבינות ונעטוף את הכרובית בה

  • 09.

    נניח את הכרובית עם הגבינות על קוביית בצק עלים, מעליה נניח עוד קוביית בצק ונאחד בין משני הבצקים כך שכל הכרובית עטופה בבצק

  • 10.

    נבריש את המאפה בביצה, ניקח את יתרת הבצק ונחתוך לרצועות.

  • 11.

    נסדר את הרצועות סביב כל הכרובית כך שכל רצועה עולה על השנייה. את קצות הרצועות "נחביא" בתחתית המאפה.

  • 12.

    נבריש בביצה ונפזר שומשום. נאפה ב185 מעלות טורבו כחמישים דקות עד להזהבה.

  • 13.

    נגיש לצד סלט עלים או סלט עגבניות. בתאבון.

הכנת? כאן מדרגים
(4)