כרובית מוקרמת – מנה מפנקת וטעימה | השף הלבן

כרובית מוקרמת – מנה מפנקת וטעימה

מנה מפנקת וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית מוקרמת השף הלבן

המרכיבים ל5 מנות:

  • כרובית בינונית שלמה
  • מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
  • 25 גרם חמאה
  • כף קורנפלור
  • כף חרדל דיז'ון (עם גרגירים)
  • טימין (יבש) לפי הטעם
  • כפית אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • 100 גרם פתיתי גבינה (לא משנה מאיזה סוג - אפשר גם לערבב כמה סוגים)
גודל תבנית: תבנית בגודל הכרובית, חסינת אש

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הכרובית בשלמותה במי מלח ומאדים עד שמתרככת קלות (אבל לא יותר מדי!)

  • 02.

    בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה.

  • 03.

    מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה במרקם אחיד.

  • 04.

    מוסיפים את החרדל, ואחריו שופכים בהדרגה את השמנת ומערבבים כל הזמן עד להיווצרות רוטב במרקם סמיך (כמו סחלב), אבל עדיין נוזלי מספיק כדי שאפשר יהיה לשפוך בקלות.

  • 05.

    מסירים מהאש ומתבלים בטימין, אבקת מרק ופלפל.

  • 06.

    מוסיפים את פתיתי הגבינה ומערבבים היטב עד שנמסים. אם יש צורך אפשר להחזיר לאש קטנה עד שיימס.

  • 07.

    מסננים את הכרובית השלמה מהמיים ומניחים בתבנית. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומקפידים שיכסה היטב את כל צידי הכרובית

  • 08.

    מכניסים לתנור בחום בינוני גבוה למשך 20 דקות או עד שנצרב מלמעלה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(433)