כרובית מוקרמת – מנה מפנקת וטעימה
מנה מפנקת וטעימה מאוד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- כרובית בינונית שלמה
- מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
- 25 גרם חמאה
- כף קורנפלור
- כף חרדל דיז'ון (עם גרגירים)
- טימין (יבש) לפי הטעם
- כפית אבקת מרק עוף
- פלפל שחור
- 100 גרם פתיתי גבינה (לא משנה מאיזה סוג - אפשר גם לערבב כמה סוגים)
גודל תבנית: תבנית בגודל הכרובית, חסינת אש
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הכרובית בשלמותה במי מלח ומאדים עד שמתרככת קלות (אבל לא יותר מדי!)
-
02.
בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה.
-
03.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה במרקם אחיד.
-
04.
מוסיפים את החרדל, ואחריו שופכים בהדרגה את השמנת ומערבבים כל הזמן עד להיווצרות רוטב במרקם סמיך (כמו סחלב), אבל עדיין נוזלי מספיק כדי שאפשר יהיה לשפוך בקלות.
-
05.
מסירים מהאש ומתבלים בטימין, אבקת מרק ופלפל.
-
06.
מוסיפים את פתיתי הגבינה ומערבבים היטב עד שנמסים. אם יש צורך אפשר להחזיר לאש קטנה עד שיימס.
-
07.
מסננים את הכרובית השלמה מהמיים ומניחים בתבנית. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומקפידים שיכסה היטב את כל צידי הכרובית
-
08.
מכניסים לתנור בחום בינוני גבוה למשך 20 דקות או עד שנצרב מלמעלה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים