חמיצת ריויון וסלק | השף הלבן

חמיצת ריויון וסלק

מרק קר מהיר־הכנה. צונן, מרווה, טעים, דל־שומן ונראה נפלא – כל מה שאפשר לבקש ביום חם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חמיצת ריויון וסלק
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 2 כוסות (או מכל 500 מ"ל) ריויון תנובה
  • 250 גרם סלק קלוף ומבושל (מאריזת ואקום קנויה או מבושל בבית) חתוך לקוביות
  • 2 מלפפונים חמוצים בינוניים כבושים במלח קצוצים גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 4-3 כפות חזרת אדומה (הכמות המדויקת תלויה בחריפות של תערובת החזרת)
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפיות קרם פרש מסדרת השף הלבן או שמנת חמוצה תנובה להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבלים יחד בבלנדר (רגיל או בלנדר מוט) ריויון, סלק, מלפפונים חמוצים, סוכר, מיץ לימון וחזרת לתערובת חלקה. טועמים ומוסיפים עוד חזרת או קצת מיץ לימון אם יש צורך.

  • 02.

    מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים. שומרים במקרר עד לשעת ההגשה. מחלקים את החמיצה לכלי הגשה, מעטרים כל מנה בכפית קרם פרש או שמנת חמוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)