חמיצת ריויון וסלק
מרק קר מהיר־הכנה. צונן, מרווה, טעים, דל־שומן ונראה נפלא – כל מה שאפשר לבקש ביום חם.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
- 2 כוסות (או מכל 500 מ"ל) ריויון תנובה
- 250 גרם סלק קלוף ומבושל (מאריזת ואקום קנויה או מבושל בבית) חתוך לקוביות
- 2 מלפפונים חמוצים בינוניים כבושים במלח קצוצים גס
- 1 כף סוכר
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 4-3 כפות חזרת אדומה (הכמות המדויקת תלויה בחריפות של תערובת החזרת)
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 4 כפיות קרם פרש מסדרת השף הלבן או שמנת חמוצה תנובה להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים יחד בבלנדר (רגיל או בלנדר מוט) ריויון, סלק, מלפפונים חמוצים, סוכר, מיץ לימון וחזרת לתערובת חלקה. טועמים ומוסיפים עוד חזרת או קצת מיץ לימון אם יש צורך.
-
02.
מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים. שומרים במקרר עד לשעת ההגשה. מחלקים את החמיצה לכלי הגשה, מעטרים כל מנה בכפית קרם פרש או שמנת חמוצה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים