גלילת פלפל צלוי עם גאודה ותרד
גלילת פלפל אדום צלוי עם גבינת גאודה ותרד
המרכיבים למנות 6:
- תפוז 1
- 3 פלפלים אדומים גדולים מבריקים וחלקים
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 150 גרם פתיתי גאודה עמק
- חופן גדול של עלי תרד טריים נקיים מגבעולים ושטופים
- 100 גרם חמאת תנובה
- 1/4 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל
- קורט אגוז מוסקט
- 10 זיתי קלמנטה מגולענים קצוצים
- חופן עלי בייבי
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
צולים את הפלפל בגריל התנור כ-15 דקות לערך עד שמתרכך מעט ומשנה את צבעו (הופכים את הפילפל מדי פעם בזמן הצליה כאשר צידו האחד מתחיל להתרכך).
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים ל-10 דקות לשקית ניילון מרשרשת.
טיימר מופעל
-
04.
קולפים את הפלפלים ומסלקים את כל הגרעינים. חותכים את הפלפלים לשניים באמצע.
-
05.
מניחים כל חצי פלפל על קרש העבודה - צד העור מלמטה כדי שיהיה נוח לגלגול.
-
06.
על הצד הפנימי בוזקים מלח פלפל ויוצקים מעט בלסמי ושמן זית.
-
07.
קוצצים בינוני את עלי התרד.
-
08.
במחבת המחומם על להבה גבוהה ממיסים את החמאה ומוסיפים את עלי התרד ומיד מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ויין.
-
09.
מערבבים בכף עץ. מאדים ל-3 דקות ומצננים על צלחת. אין צורך לאדות את התרד לריכוך מלא כי הוא יאבד מטעמו וצבעו.
טיימר מופעל
-
10.
על כל פלפל בשליש הקרוב אלינו מניחים לרוחב כמות של 2 כפיות לערך מהתרד ומעל מפזרים מהגאודה ומהזיתים.
-
11.
מגלגלים כל פלפל היטב תוך הידוק ע"י האצבעות - מונח על צד סוף הגלגול.
-
12.
מניחים בצלחת (בעזרת הרמה זהירה עם סכין) על מס עלי בייבס שטפטפנו עליהם ממיץ התפוז.
-
13.
מגישים בליווי קרקרים.