במיה מוקפצת ברוטב יוגורט עזים, שום ופלפל אדום חריף
מנה מרשימה וטעימה לאירוח: הבמיה פריכה וחמה, הרוטב קר ומרענן – והשילוב הוא נפלא.
המרכיבים לל-4-5 מנות:
- 500 גרם (משקל ברוטו, לפני ניקוי) במיה טריה
- 2-3 כפות שמן זית
- מעט מלח
- לרוטב:
- 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט עזים פיראוס
- 3-4 שיני שום בינוניות, כתושות
- 1 כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס/דק
- 2/3 פלפל אדום חריף קטן, שטוף ופרוס דק מאוד
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב לקנות במיה טריה-טריה, קטנה ככל שניתן – ועוד יותר חשוב לחתוך את קצה גבעולה במקום הנכון, מבלי לחתוך את התרמיל עצמו, כמתואר במתכון. פציעת התרמיל תביא לשחרור חומר רירי בתבשיל, מה שלא אמור לקרות.
-
02.
מנקים את הבמיה: קוטמים את קצה גבעולה אחרי הפס המפריד בין התרמיל לגבעול, לכיוון הגבעול. שוטפים היטב ומניחים במסננת.
-
03.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הבמיה ומקפיצים-מטגנים (ללא כיסוי) במשך 2 דקות. מנמיכים לאש בינונית-גבוהה ומקפיצים-מטגנים במשך 2 דקות נוספות או עד שהבמיה רכה דיה לטעמכם, אך לא רכה מדי. חשוב לשמור על פריכותה. מתבלים במלח ומסירים מן האש.
טיימר מופעל
-
04.
בזמן הקפצת הבמיה מערבבים את חומרי הרוטב: יוגורט עזים, שום כתוש, כף שמן זית – ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. טועמים ומתקנים תיבול עם שמן זית, מלח, פלפל או שום. אם רוצים, אפשר להוסיף לרוטב גם מעט מהפלפל האדום החריף, קצוץ דק מאוד. יוצקים את הרוטב לצלחת עמוקה או מגש בעל שוליים מוגבהים.
-
05.
כשהבמיה מוכנה מפזרים אותה מעל הרוטב, מעטרים בפרוסות דקיקות של פלפל אדום חריף ומגישים מייד (אם אין אפשרות להגיש מייד, שומרים את הבמיה לחוד, בטמפ' החדר, ואת הרוטב במקרר עד להגשה, כדי שהבמיה תשמור על פריכותה).