קיש (פשטידת) פטריות
פשטידת פטריות חלומית וצמחונית על בסיס בצק פריך מלוח – מתכון חגיגי שמתאים לכל שולחן חג. שילוב של קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שהופכים אותה למנה שכל המשפחה אוהבת.

המרכיבים ל 8 מנות:
- חבילה בצק פריך מלוח "מעדנות"
- 2 בצלים בינוניים
- 2 חבילות פטריות
- 1 שמנת צמחית
- 4 ביצים
- מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת עם שמן זית נטגן בצלים קצוצים דק, נוסיף עליהם פטריות חתוכות לפרוסות ונעביר לקערה.
-
02.
בקערה נוסיף מלח פלפל ושמנת, ובסוף את הביצים.
-
03.
לקחת את התבנית, לשמן מעט ועלייה לפרוס את הבצק פריך מלוח "מעדנות".
-
04.
לחורר עם מזלג את התחתית של הבצק, ולהוסיף את כל תכולת הקערה לתבנית.
-
05.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 40 דק.
-
06.
כשהפשטידה מוכנה, אפשר להשאיר אותה בתנור סגור שתתייצב מעט.
-
07.
לקישוט אפשר להוסיף מעל: פרוסות של עגבניות שרי/בצל ירוק חתוך (לא חובה).