קיש (פשטידת) פטריות

פשטידת פטריות חלומית וצמחונית על בסיס בצק פריך מלוח – מתכון חגיגי שמתאים לכל שולחן חג. שילוב של קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שהופכים אותה למנה שכל המשפחה אוהבת.

מאת: דון לני גבאי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דון לני גבאי - קיש פטריות

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • חבילה בצק פריך מלוח "מעדנות"
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 חבילות פטריות
  • 1 שמנת צמחית
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת עם שמן זית נטגן בצלים קצוצים דק, נוסיף עליהם פטריות חתוכות לפרוסות ונעביר לקערה.

  • 02.

    בקערה נוסיף מלח פלפל ושמנת, ובסוף את הביצים.

  • 03.

    לקחת את התבנית, לשמן מעט ועלייה לפרוס את הבצק פריך מלוח "מעדנות".

  • 04.

    לחורר עם מזלג את התחתית של הבצק, ולהוסיף את כל תכולת הקערה לתבנית.

  • 05.

    להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 40 דק.

  • 06.

    כשהפשטידה מוכנה, אפשר להשאיר אותה בתנור סגור שתתייצב מעט.

  • 07.

    לקישוט אפשר להוסיף מעל: פרוסות של עגבניות שרי/בצל ירוק חתוך (לא חובה).

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.