מתכון קינוח ביסקוויטים, קצפת ופירות יער | השף הלבן

קינוח ביסקוויטים, קצפת ופירות יער

קינוח ביסקוויטים, קצפת ופירות יער: קינוח מדהים וקל להכנה שיקצור מחמאות ודרישות בלתי פוסקות להדרן.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח ביסקוויטים, קצפת ופירות יער
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8-12:

  • חפיסה במשקל 300 גרם של עוגיות סנדוויץ' ממולאות בקרם בטעם שוקולד (מהסוג הגדול והפריך יותר, לא הקטנות והנוקשות)
  • 500 גרם מיקס פירות יער קפואים (או תותי שדה טריים בעונה)
  • 2 כפות סוכר
  • 500 מ"ל (1 מכל גדול או 2 קטנים) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 5 שקיקים (50 גרם) סוכר וניל
  • 4 כפות ליקר תפוזים משובח (אני מעדיפה קואנטרו)
  • 3-2 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים כלי הגשה עגול בקוטר 26 ס"מ או כלי מרובע ששטחו דומה. שמים את העוגיות בשקית ניילון עבה, וחובטים בהן במערוך או בפטיש שניצלים כדי לרסק אותן לפירורים לא קטנים מדי. משאירים בצד בערך כוס פירורים, ומפזרים את השאר בתחתית הכלי.

  • 02.

    שומרים בצד חצי כוס פירות יער לעיטור, ומפזרים את את השאר על שכבת פירורי העוגיות (אם משתמשים בתותים, צריך לחתוך אותם לחתיכות בגודל בינוני). זורים על הפירות 2 כפות סוכר.

  • 03.

    בקערה גדולה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת רכה. מוסיפים את הליקר לקראת תום ההקצפה. מוסיפים את אבקת הפודינג, ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים ¾ כוס מפירורי העוגיות לתוך הקצפת, ומורחים אותה מעל פירות היער. זורים למעלה את פירורי העוגיות הנותרים ואת פירות היער השמורים, מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה. (פירורי העוגיות אמורים לספוג את עודפי הנוזלים, אבל עדיין לשמור על פריכות). מחלקים בכף לצלחות.

הכנת? כאן מדרגים
(215)