מתכון פנקוטה קלמנטינות | השף הלבן

פנקוטה קלמנטינות

פנקוטה (באיטלקית – שמנת מבושלת) היא קינוח שתמיד מתקבל בברכה. כאן היא מבושמת בקליפת קלמנטינה, מכוסה בקרם קלמנטינה לימוני ומעוטרת בפלחי קלמנטינה

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקוטה קלמנטינות
צילום: יהודה סלמון עיצוב: יהודה סלמון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 6 כפות מים
  • ½2 כפיות מידה מחוקות (10 גרם) ג'לטין
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ½ כפית אבקת וניל טהור (תרמילי וניל טחונים. אם אין, מחליפים 3 כפות מהסוכר ב־4 שקיקים של סוכר וניל)
  • קליפה מגוררת מקלמנטינה כתומה גדולה
לקרם הקלמנטינה:
  • ½ כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כף קורנפלור
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 10 גרם חמאת "תנובה"
  • 8-6 פלחי קלמנטינות מפולטים לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מודדים 6 כפות מים לקערית, זורים עליהן את הג'לטין, מערבבים ומשהים לריכוך.

  • 02.

    יוצקים את השמנת לסיר בינוני. מוסיפים חלב, סוכר, וניל וקליפת קלמנטינה, ומערבבים היטב. מחממים תוך בחישה מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגביהים קצת אל הלהבה, ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש, ומשהים 2 דקות. מוסיפים את הג'לטין המרוכך, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. מצננים 5 דקות, מערבבים שוב, ומסננים את התערובת לכד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מחלקים את תערובת השמנת בין 8-6 כוסות או גביעים שקופים שתכולתם 150 מ"ל לפחות. מצננים לגמרי ומקררים במשך 4 שעות לפחות, עד שהפנקוטה נקרשת.

  • 04.

    בינתיים, מכינים את קרם הקלמנטינה. מסננים את מיץ הקלמנטינות לתוך סיר קטן, ומוסיפים את הסוכר. בוללים את הקורנפלור במיץ הלימון בקערית. בוחשים את מיץ הקלמנטינות מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, ומוסיפים את הקורנפלור הבלול במיץ הלימון. בוחשים על להבה בינונית עד שהתערובת סמיכה ושקופה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מסננים את התערובת לקערה קטנה, וזורים מעט סוכר על פניה (או מניחים עליה נייר אפייה), כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים.

  • 05.

    טורפים היטב את קרם הקלמנטינות, ומחלקים אותו בין גביעי הפנקוטה. מעטרים כל גביע בפלח קלמנטינה. מכסים את הגביעים ושומרים במקרר עד להגשה. איך למדוד 10 גרם ג'לטין: בחפיסות הג'לטין שנמכרות במרכולים מכילות 2 שקיקים במשקל 14 גרם כל אחד. כפית מידה מחוקה (התכולה מיושרת ומגיעה בדיוק עד השפה) = 4 גרם ג'לטין. 10 גרם ג'לטין = ½2 כפיות מידה (מהסט האוניברסלי) מחוקות, או תכולת השקיק פחות 1 כפית מידה מחוקה.  

הכנת? כאן מדרגים
(1)