פודינג מדהים מחלה מתוקה ואוכמניות כחולות | השף הלבן

פודינג מדהים מחלה מתוקה ואוכמניות כחולות

לבראנץ' מושקע או לארוחת פינוק משפחתית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פודינג מדהים מחלה מתוקה ואוכמניות כחולות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6-8:

  • 250 גרם פרוסות חלה מתוקה (13-12 פרוסות) חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
  • 500 מ"ל (1 מכל גדול או 2 קטנים) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • 30 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • ½1 כוסות (150 גרם) אוכמניות כחולות מוקפאות "סנפרוסט"
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את קוביות החלה בקערה גדולה. בקערה שנייה טורפים יחד שמנת, ביצים, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה. יוצקים את תערובת השמנת על קוביות החלה, מערבבים בעדינות ומשהים לספיגה 30-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מניחים ריבוע של נייר אפייה 25x25 ס"מ על תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ, ומהדקים את מסגרת התבנית סביב התחתית והנייר (הנייר יקלוט נזילות מהתבנית, אם יהיו). מברישים את תחתית התבנית ואת דופנותיה בחמאה מומסת. מהדקים רצועות של נייר אפייה ברוחב 7 ס"מ לדופנות התבנית ומשמנים גם אותן. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון) כשתבנית התנור מושחלת במדף האמצעי.

  • 03.

    מפזרים שליש מכמות קוביות החלה על תחתית התבנית ומפזרים עליהן שליש מכמות האוכמניות. מכסים בשליש נוסף של קוביות הלחם, מפזרים שליש נוסף של אוכמניות ומכסים בקוביות הלחם הנותרות. יוצקים למעלה את הנוזלים שנותרו בקערת הלחם. מברישים את השכבה העליונה בחמאה המומסת הנותרת ומפזרים את האוכמניות הנותרות.

  • 04.

    מניחים את תבנית הפודינג על תבנית התנור החמה ואופים במשך 50-45 דקות, עד שהפודינג תופח ומרכזו מתייצב. מצננים 30 דקות ומשחררים את מסגרת התבנית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)