פודינג אורז עדין עם קינמון
קינוח מחמם לימים הקרים: פודינג אורז נמס בפה עם וניל וקינמון ותוספת חמצמצה של יוגורט עיזים. מומלץ להגיש חם!
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3-4:
- 1/2 כוס אורז עגול (לריזוטו)
- 3/4 כוס מים
- כוס וחצי חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- מקל קינמון
- 1 מיכל יוגורט תנובה מחלב עיזים מלא
- 1/4 כוס סוכר
להגשה:
- קינמון טחון
- סילאן/ דבש
- אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים יחד אורז ומים בתור סיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים פנימה חלב ווניל ומביאים לרתיחה.
-
03.
מנמיכים את האש ומוסיפים פנימה מקל קינמון.
-
04.
מבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-35-45 דקות, ומערבבים כל כמה דקות. הפודינג מוכן כשהוא סמיך מאוד.
טיימר מופעל
-
05.
לקראת סוף הבישול מוסיפים פנימה יוגורט עיזים וסוכר ומערבבים היטב.
-
06.
ממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות יחד עם היוגורט והסוכר ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
07.
מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם עם קינמון טחון, סילאן או אגוזים (ואפשר גם הכל יחד).
הכנת? כאן מדרגים