פודינג אורז עדין עם קינמון | השף הלבן

פודינג אורז עדין עם קינמון

קינוח מחמם לימים הקרים: פודינג אורז נמס בפה עם וניל וקינמון ותוספת חמצמצה של יוגורט עיזים. מומלץ להגיש חם!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פודינג אורז עדין עם קינמון

המרכיבים ל3-4:

  • 1/2 כוס אורז עגול (לריזוטו)
  • 3/4 כוס מים
  • כוס וחצי חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • מקל קינמון
  • 1 מיכל יוגורט תנובה מחלב עיזים מלא
  • 1/4 כוס סוכר
להגשה:
  • קינמון טחון
  • סילאן/ דבש
  • אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים יחד אורז ומים בתור סיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מוסיפים פנימה חלב ווניל ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מנמיכים את האש ומוסיפים פנימה מקל קינמון.

  • 04.

    מבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-35-45 דקות, ומערבבים כל כמה דקות. הפודינג מוכן כשהוא סמיך מאוד.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    לקראת סוף הבישול מוסיפים פנימה יוגורט עיזים וסוכר ומערבבים היטב.

  • 06.

    ממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות יחד עם היוגורט והסוכר ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם עם קינמון טחון, סילאן או אגוזים (ואפשר גם הכל יחד).

הכנת? כאן מדרגים
(0)