מתכון עוגת מוס מלבי | השף הלבן

עוגת מוס מלבי

קינוח טעים לאוהבי המלבי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת מוס מלבי

המרכיבים ל12 מנות:

לבסיס קוקוס:
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס
  • 1 כף קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 חלבונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
למוס מלבי:
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב
  • 1 חופן ורדים מיובשים (להשיג בחנויות התבלינים)
  • 1 שקית (14 גרם) ג’לטין מרוכך ב- 1/3 (80 מ”ל) מים
  • 5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
  • 3 חלבונים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
לג'לי ורדים:
  • 1/4 1 (300 מ”ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקית (14 גרם) ג’לטין מרוכך ב- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
  • עלים מ-2 ורדים (ורוד ואדום) או 150 גרם פירות יער קפואים או טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-150 מעלות.מכינים את בסיס הקוקוס:

  • 02.

    מערבבים קוקוס, קמח וקורנפלור בקערה.

  • 03.

    מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מוסיפים בתנועות עטיפה את תערובת הקוקוס ומעבירים לשקית זילוף חד-פעמית.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    מציירים עיגול בקוטר 26 ס”מ על נייר אפייה. מניחים את הנייר על תבנית תנור ומזלפים שבלול (מבפנים החוצה). אופים כ-30 דקות עד שזהוב ויבש. מקררים.מכינים את המוס ומורחים על הבסיס:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מביאים לרתיחה חלב עם ורדים. מכבים את האש, מכסים וממתינים חצי שעה. מסננים ומחזירים את החלב לסיר. מחממים עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים ג’לטין ומי זהר, מערבבים ומצננים לטמפ’ החדר.

  • 06.

    מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 07.

    מקציפים מסקרפונה עם אבקת סוכר ושמנת לקרם יציב.

  • 08.

    מאחדים את קצף החלבונים עם החלב תוך השוואת מרקמים: מוסיפים מעט מהקצף אל החלב ומערבבים. מוסיפים עוד קצף לתערובת ומערבבים. מחזירים את כל התערובת לקצף ומקפלים. מקפלים פנימה את קרם המסקרפונה ויוצקים את התערובת על הבסיס האפוי. מקפיאים עד להתמצקות.מכינים ג'לי ורדים:

  • 09.

    מביאים לרתיחה מים וסוכר ומסירים מהאש. מוסיפים ג’לטין מרוכך ומיזהר ומערבבים היטב להמסת הג’לטין.

  • 10.

    מסדרים עלי ורדים (או פירות יער) על העוגה, יוצקים מעל את הג’לי ומקררים היטב.

הכנת? כאן מדרגים
(175)