עוגות כוס קוקוס ופטל

מתחשק לך משהו מתוק ועכשיו? חברה קפצה לביקור ואין עוגה בבית? תוך עשר דקות תוכלו להניח על השולחן זוג עוגות כוס טעימות מאוד שנאפו במיקרוגל.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגות כוס קוקוס ופטל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 10:

  • 25 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + מעט חמאה נוספת לשימון הכוסות
  • 1 כף שמן קוקוס בטמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות יוגורט "תנובה" (או חלב)
  • ⅓ כוס (40 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות פתיתי קוקוס טחון
  • 24 יחידות (כ־100 גרם) פטל שחור מוקפא "סנפרוסט"
  • ½ כף סוכר מעורבבת ב־¼ כפית קורנפלור
  • לעיטור: 1 כף פתיתי קוקוס מתוק קלוי או סוכר חום

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה חמאה, שמן קוקוס, ⅓ כוס סוכר, סוכר וניל, ביצה, קליפת לימון, מיץ לימון, יוגורט, קמח מנופה עם אבקת אפייה וקוקוס. מערבלים במיקסר במהירות גבוהה במשך דקה או עד שהתערובת חלקה ואחידה.

  • 02.

    משמנים את הפנים של 2 מאגים בגודל בינוני במעט חמאה. מניחים 6 פטלים על קרקעית כל מאג, וזורים חצי מכמות סוכר הקורנפלור. מחלקים את תערובת העוגה בין המאגים, זורים על תערובת העוגה פתיתי קוקוס קלוי או סוכר חום ומניחים את הפטלים הנותרים. אופים במיקרוגל במשך ¼3 - ¾3 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל). עוצרים כל דקה ומסובבים כל מאג רבע סיבוב. העוגות מוכנות כשהן תפוחות, מרכזן קפיצי למגע ופניהן כמעט יבשים למגע. משהים 5 דקות כדי להניח לתהליך הבישול הפנימי להסתיים.טיפ: אם יש במיקרוגל שלכם גריל, אפשר לנצל אותו כדי להזהיב מעט ולייבש את פני העוגות. מפעילים למשך 3 דקות בתום האפייה במיקרוגל (בזמן ההשהיה).

    טיימר מופעל

    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.