סקונס מתוקים
מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק
המרכיבים ל30 סקונס:
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- קורט מלח
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
- 3-2 כפות חלב תנובה
- סוכר
- 100 גרם חמאת תנובה רכה
- 2 כפות סוכר
- 5 כפות דבש
- 1 מיכל (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- תוכן ממקל וניל אחד
- ריבת תפוזים, תות, שזיפים וכד’
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
אופים את העוגיות: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת ולשים לבצק יציב.
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס”מ.
-
04.
מניחים את העיגולים בתבנית במרחק של כ-3 ס”מ זה מזה. מורחים אותם בחלב, מפזרים סוכר ואופים 20-15 דקות, או עד שהמאפים משחימים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים ממרח גבינה ומגישים: מקציפים חמאה עם סוכר ודבש כ-7 דקות, עד שהחמאה הופכת קצפת אוורירית. מקפלים פנימה גבינה, קליפת תפוז ווניל ומעבירים לקערות קטנות.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים את הסקונס לצד ממרח הגבינה והריבות. טיפ: את הסקונס אוכלים ביום האפייה. אם נשאר, מכינים מהם טוסט.