סופלה שוקולד כשר לפסח - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סופלה שוקולד כשר לפסח

הקינוח המושלם לחג הפסח: סופלה שוקולד מהיר וטעים במיוחד של רון יוחננוב שמכינים עם שמנת מתוקה של השף הלבן

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופלה שוקולד כשר לפסח
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל7-10 יחידות:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (אפשר גם שוקולד חלב)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן" (לפרווה: שמנת צמחית "השף הלבן")
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח כשר לפסח
  • 1/2 כוס אבקת סוכר - לא חובה
שדרוג:
  • קוביות שוקלד / פרלינים / אצבעות שוקלד
להגשה:
  • אבקת סוכר
  • גלידה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות בתכנית טורבו

  • 02.

    מניחים את השוקולד בקערה חסינת אש ומוסיפים מעל את השמנת המתוקה.

  • 03.

    ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל על שהשוקולד נמס

  • 04.

    מוציאים מהמיקרוגל את השוקולד הנמס ומערבבים היטב

  • 05.

    מוסיפים את הביצים ובעזרת מטרפה ומערבבים במהירות

  • 06.

    מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת הסוכר ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 07.

    מרססים בשמן את הכלים או תבנית השקעים, יוצקים את הבלילה עד 3/4 גובה מהכלי (אם רוצים לשדרג, זה הזמן להכניס שוקולד בנוסף לתוך הבלילה) ומכניסים לתנור.

  • 08.

    אופים בתנור 10 דקות בלבד או עד הסדק הראשון שנוצר מעל. בכל מקרה חשוב שישאר רוטט במרכז.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור. מניחים להצטננות כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 10.

    מגישים חם עם הכלי או לחלופין הופכים לצלחת ומגישים עם גלידה ואבקת סוכר מעל.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(70)