קרם פטיסייר
הקרם הזכור לנו מהקיוסק ליד בית הספר כשהוא ממלא מעין לחמניה
המרכיבים ללעוגת בגודל 24*26:
- 1.5 כוסות חלב "תנובה"
- 0.75 כוס סוכר
- 0.5 מקל וניל חצוי לאורכו או תמצית וניל
- 3 חלמונים מביצים גדולות
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את החלב עם מקל הווניל החצוי (את התמצית מוסיפים בשלב מאוחר יותר).
-
02.
מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
-
03.
מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים לחלמונים.
-
04.
מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם ומוסיפים בהדרגה לחלמונים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת חלקה.
-
05.
יוצקים את התערובת לסיר ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (אסור להרתיח). מורידים מהאש ומסננים לקערה.
-
06.
מוסיפים את תמצית הווניל (אם לא השתמשתם במקל וניל). מכסים ביריעת ניילון בצמוד לשכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום.
-
07.
מצננים לפחות שעה (אפשר להכין ולשמור במקרר).
הידעת?
המטבח הצרפתי נחשב בצדק לאחד מהמטבחים האהובים ומפורסמים בעולם. בין כל סוגי המנות והמאכלים ממטבח זה, לא מעט אנשים ברחבי העולם מאוהבים בקינוחים הצרפתיים המפורסמים. אם זה מילפה, קרם ברולה, אקלייר או כל קינוח אחר ממטבח זה, מדובר ברמה אחת מעל כולם. אחד הסודות להצלחה הענקית של מטבח זה היא בחומרי הגלם המעולים, ובראשם קרם הפטיסייר. יש המכנים אותו אבן היסוד של עולם הקינוחים הצרפתי. אז אם אתם רוצים ללמוד להכין קרם הפטיסייר כמו בצרפת, יש לכם מזל. קבלו מתכון להכנה מהירה של קרם פטיסייר ביתי לשימושים שונים. לא כדאי לפספס.