מתכון מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל | השף הלבן

מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל

קינוח עונתי נהדר שמתאים לארוחות בשריות

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל

המרכיבים ל16 מנות:

למרנג:
  • 4 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
לקצפת:
  • 500 מ"ל קצפת צמחית
  • 1 מקל וניל מופרד לגרגירים או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/3 כוס סוכר
לעיטור פירות:
  • 1/4 כוס רום
  • 400 גרם פירות העונה, חתוכים לפרוסות דקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    למרנג: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר. מחממים את התנור ל- 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף יוצרים באופן חופשי בסיסים מעוגלים של קצף בקוטר של כ-6 ס"מ על גבי התבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-3 שעות בחום נמוך עד שהמרנג מתייבש לגמרי.

  • 02.

    לקצפת: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, הסוכר וגרגירי הוניל או תמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה. מצננים במקרר עד לשימוש.

  • 03.

    לעיטור פירות: מערבבים בקערה את הפירות עם הרום כ-10 דקות לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    הרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה אישית עיגול מרנג (אפשר גם בכוס מנה אחרונה), מסדרים מעל שתי כפות מהקצפת ומוסיפים מעל בעדינות כמה שיותר פירות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(101)