מתכון מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל | השף הלבן

מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל

קינוח עונתי נהדר שמתאים לארוחות בשריות

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל

המרכיבים ל 16 מנות:

למרנג:
  • 4 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
לקצפת:
  • 500 מ"ל קצפת צמחית
  • 1 מקל וניל מופרד לגרגירים או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/3 כוס סוכר
לעיטור פירות:
  • 1/4 כוס רום
  • 400 גרם פירות העונה, חתוכים לפרוסות דקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    למרנג: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר. מחממים את התנור ל- 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף יוצרים באופן חופשי בסיסים מעוגלים של קצף בקוטר של כ-6 ס"מ על גבי התבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-3 שעות בחום נמוך עד שהמרנג מתייבש לגמרי.

  • 02.

    לקצפת: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, הסוכר וגרגירי הוניל או תמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה. מצננים במקרר עד לשימוש.

  • 03.

    לעיטור פירות: מערבבים בקערה את הפירות עם הרום כ-10 דקות לפני ההגשה.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 04.

    הרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה אישית עיגול מרנג (אפשר גם בכוס מנה אחרונה), מסדרים מעל שתי כפות מהקצפת ומוסיפים מעל בעדינות כמה שיותר פירות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(101)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.