ממתק שוקולד מנומר
קינוח שוקולדי טעים במיוחד, קל להכנה וללא אפיה

המרכיבים ל 10 מנות:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה או מרגרינה (רבע חבילה גדולה)
- פחית חלב ממותק מרוכז (420 גר')
- 200 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפיה.
-
02.
שמים את השוקולד הלבן בקערה ומוסיפים מחצית החמאה וחצי פחית חלב מרוכז.
-
03.
שמים את השוקולד המריר בקערה נוספת ומוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה והחלב המרוכז.
-
04.
מחממים במיקרוגל כל קערה בנפרד למשך דקה בערך, עד להמסה. מערבבים היטב.
-
05.
מעבירים את רוב השוקולד הלבן לתבנית ומורחים אותו כך שיכסה את תחתית התבנית (חשוב- שומרים 4-5 כפות לקישוט) !
-
06.
מוזגים מעל את תערובת השוקולד המריר ומורחים בעדינות לכיסוי השוקולד הלבן.
-
07.
בעזרת כף מניחים את שאר התערובת הלבנה באופן מפוזר מעל.
-
08.
מערבבים בעזרת קיסם עד שמתקבלת דוגמה מנומרת.
-
09.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות, עד שהממתק מתקשה. מוציאים מהתבנית (נעזרים בנייר האפייה), מניחים על קרש חיתוך ופורסים לריבועים. שומרים במקפיא ומגישים קפוא.