מתכון ממתק שוקולד מנומר | השף הלבן

ממתק שוקולד מנומר

קינוח שוקולדי טעים במיוחד, קל להכנה וללא אפיה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממתק שוקולד מנומר

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה (רבע חבילה גדולה)
  • פחית חלב ממותק מרוכז (420 גר')
  • 200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפיה.

  • 02.

    שמים את השוקולד הלבן בקערה ומוסיפים מחצית החמאה וחצי פחית חלב מרוכז.

  • 03.

    שמים את השוקולד המריר בקערה נוספת ומוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה והחלב המרוכז.

  • 04.

    מחממים במיקרוגל כל קערה בנפרד למשך דקה בערך, עד להמסה. מערבבים היטב.

  • 05.

    מעבירים את רוב השוקולד הלבן לתבנית ומורחים אותו כך שיכסה את תחתית התבנית (חשוב- שומרים 4-5 כפות לקישוט) !

  • 06.

    מוזגים מעל את תערובת השוקולד המריר ומורחים בעדינות לכיסוי השוקולד הלבן.

  • 07.

    בעזרת כף מניחים את שאר התערובת הלבנה באופן מפוזר מעל.

  • 08.

    מערבבים בעזרת קיסם עד שמתקבלת דוגמה מנומרת.

  • 09.

    מעבירים למקפיא ל-4 שעות, עד שהממתק מתקשה. מוציאים מהתבנית (נעזרים בנייר האפייה), מניחים על קרש חיתוך ופורסים לריבועים. שומרים במקפיא ומגישים קפוא.

הכנת? כאן מדרגים
(70)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.