מוס פטל עם קרם לימון - קינוח מנצח מאת רחלי קרוט | השף הלבן

מוס פטל עם קרם לימון

את קינוח הכוסות הזה אתם חייבים להכיר: רחלי קרוט לקחה את השמנת להקצפה של השף הלבן ויצרה קינוח משגע עם מוס פטל וקרם לימון שקשה שלא להתאהב בו

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס פטל עם קרם לימון
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 8 יחידות:

לקרם לימון:
  • 3/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 3 ביצים L
  • 1 חלמון
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למוס פטל/פירות יער:
  • 1 ו-1/2 כוסות פטל או פירות יער (קפוא או טרי)
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להרכבה:
  • עוגיות חמאה
  • פירות יער טריים
גודל תבנית: כוסות אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרם לימון: בסיר בינוני-קטן שמים את כל המצרכים של הקרם לימון פרט לחמאה.

  • 02.

    מבשלים עד אש קטנה, תוך כדי טריפה קבועה, עד שנוצר קרם במרקם של טחינה. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.

  • 03.

    מסננים את הקרם עם מסננת כדי לוודא שאין חתיכות של ביצה שנקרשה.

  • 04.

    מכסים את הקרם עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהמוס יהיה מוכן.

  • 05.

    בסיר קטן מבשלים את הפירות ביחד עם 3 כפות סוכר עד שהם מתרככים ומגירים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שנוצרת מעין ריבה. זה לוקח בערך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם חלק ככל שניתן. מקררים במקרר עד שהקצפת תהיה מוכנה (חשוב שמחית הפרי תהיה קרה כשהיא נכנסת לקצפת אחרת זה ימיס אותה).

  • 07.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת להקצפה, אבקת סוכר ופודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה.

  • 08.

    מוסיפים 4-5 כפות ממחית הפרי שבמקרר ואת השאר שומרים להרכבת הקינוח.

  • 09.

    ממשיכים להקציף עד שנוצר מוס במרקם יציב. שימו לב שזה קורה בשנייה אז לא להתרחק מהמיקסר. אם המוס נשבר קצת או יציב מדי לזילוף אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס שמנת להקצפה ולהקציף בעדינות שוב לזמן קצר מאוד.

  • 10.

    מפוררים עוגיית חמאה בתחתית כל כוס.

  • 11.

    מזלפים 3/4 גובה של מוס פטל ומעל מניחים שכבה דקה של מחית הפרי ושכבה דקה של קרם לימון.

  • 12.

    מעטרים בפירות יער או פטל ושומרים במקרר עד להגשה.

  • 13.

    בתאבון!

הידעת?

הקטע המעניין עם קינוחים הוא שלכל חג יש את הקינוח המתאים לו ביותר. למשל, בשבועות כל עם ישראל נהנה מעוגות גבינה מפנקות. בחנוכה מצד שני, כולם מתענגים על סופגניות מטוגנות. עוגות דבש, לדוגמה, אוכלים בראש השנה ועוגיות קוקוס ובוטנים ללא גלוטן בפסח. אולם זה לא אמור שאי אפשר לשלב קינוחים אחרים בחגים אלו. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש לקינוח מפנק המתאים בדיוק לראש השנה, יש לכם מזל. את קינוח הכוסות הזה אתם חייבים להכיר: רחלי קרוט לקחה את השמנת להקצפה של השף הלבן ויצרה קינוח משגע עם מוס פטל וקרם לימון שקשה שלא להתאהב בו

הכנת? כאן מדרגים
(36)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.