מוס אשכולית ורודה וקרם פרש
החמיצות והמרירות הקלה של האשכולית הוורודה משתלבות נפלא בטעמו של הקרם פרש. קינוח קליל לימים חמים.
המרכיבים ל6-8:
- אשכולית ורודה גדולה (קנו שתיים - ליתר ביטחון)
- 75 גרם מרשמלו ורודים או לבנים (ראו טיפ בסוף המתכון)
- 4 כפות סוכר
- 1 כף אוכמניות כחולות או פטל שחור לצביעת המוס (לא הכרחי)
- 1 כפית מי פריחת הדרים
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בעזרת זסטר מסירים רצועות דקיקות מהשכבה הצבעונית של קליפת האשכולית ומפזרים על צלחת (הרצועות מיועדות לעיטור). מפלטים את האשכולית - מסירים את קליפת האשכולית בסכין חדה וחושפים את הציפה ואז מפרידים את הפלחים מהקרומים השקופים. עובדים מעל קערה רחבה שתקלוט לתוכה את כל טפטופי המיץ. קוצצים את ציפת הפלחים לחתיכות ומעבירים לקערית בכף מחוררת. סוחטים את מה שנשאר מהאשכולית (המרכז והקרומים השקופים) לתוך הקערה. מודדים את המיץ שהצטבר בקערה ומשלימים במים לחצי כוס.
-
02.
יוצקים את המיץ לסיר בינוני (מי שאוהב טעם אשכולית מודגש יותר יכול להוסיף למיץ כמה רצועות קליפה), מוסיפים את המרשמלו, שתי כפות סוכר ואוכמניות, ובוחשים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהמרשמלו נמסים והתערובת חלקה לגמרי. מסירים מהאש, מעבירים את התערובת דרך מסננת לתוך קערה, ומועכים את האוכמניות כדי למצות מתוכן את כל הצבע. מצננים 10 דקות. מוסיפים לקערה מי פריחת הדרים וקרם פרש ומערבלים לתערובת חלקה לגמרי.
טיימר מופעל
-
03.
מקציפים את השמנת עם הסוכר הנותר ומקפלים לתוך תערובת הקרם פרש. מכאן אפשר להמשיך באחת משתי צורות. הראשונה: מחלקים חצי מכמות המוס בין 8-6 גביעים, מחלקים את חתיכות האשכולית בין הגביעים - שומרים כמה חתיכות לעיטור - ומכסים בשארית המוס. מעטרים בחתיכות אשכולית וברצועות קליפה; השנייה: מבליעים את חתיכות האשכולית לתוך תערובת המוס, מחלקים את המוס בין גביעי ההגשה ומעטרים ברצועות קליפה. מסדרים את הגביעים בכלי עמוק, מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות עד שהמוס מתייצב.טיפ: אם גם אתם נרתעים משימוש בג'לטין משום שתהליך הריכוך וההמסה שלו נראה לכם מסובך מדי; תגלו שהמסת ממתקי מרשמלו בנוזל חם היא דרך פשוטה וידידותית יותר להוספת