מתכון לפתן לט"ו בשבט | השף הלבן

לפתן לט"ו בשבט

קינוח צונן לחג

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לפתן פירות יבשים

המרכיבים ל12 מנות:

  • 500 גרם תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
  • 1 בקבוק יין תירוש
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
  • 2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
  • מים לפי הצורך

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים משאירים לשעה.

  • 02.

     מסננים את המים מהפירות.

  • 03.

    לסיר גדול יוצקים את התירוש ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.

  • 04.

     מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.

  • 05.

    מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים.

  • 06.

     מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.

  • 07.

    מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש.

  • 08.

    שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(42)