המרכיבים ל12 מנות:
- 500 גרם תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
- 1 בקבוק יין תירוש
- 1 מקל קינמון
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
- 2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
- מים לפי הצורך
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים משאירים לשעה.
-
02.
מסננים את המים מהפירות.
-
03.
לסיר גדול יוצקים את התירוש ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
-
04.
מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
-
05.
מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים.
-
06.
מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
-
07.
מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
-
08.
שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הכנת? כאן מדרגים