חטיפי רוקפור ואגוזים | השף הלבן

חטיפי רוקפור ואגוזים

נפלאים לאירוח או סתם לנשנוש. דרך מצוינת לניצול שאריות של בצק פריך – קנוי (בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות, למשל) או ביתי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי רוקפור ואגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24 יחידות:

  • 200 גרם בצק פריך מלוח "מעדנות" מרודד לעובי 2.5 ס"מ, מופשר לפי ההוראטות על האריזה
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 100 גרם גבינת 'גליל/רוקפור' "תנובה" מגוררת
  • 1 כפית עלי קורנית טריים
  • 2 כפות קונפיטורה אפרסקים או משמשים
גודל תבנית: תבנית 24 שקעים למיני־מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורצים 24 עיגולים מהבצק במקד מסולסל בקוטר 6 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק בתוך השקעים של התבנית.

  • 02.

    מערבבים  יחד בקערה אגוזים, גבינה, קורנית וקונפיטורה לתערובת דביקה. מחלקים את התערובת בין קלתיות הבצק הקטנות ומהדקים קלות. (עד כאן אפשר להכין מראש, לכסות, לשמור במקרר מספר שעות).

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) במשך 25-20 דקות עד שהשוליים של קלתיות הבצק מזהיבים. מצננים ומחלצים את החטיפים מהשקעים - אפשר להיעזר בלהב סכין. החטיפים נשמרים היטב בקופסה סגורה במקרר וטעמם אף משתפר ביום שלמחרת האפייה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)