חטיפי רוקפור ואגוזים | השף הלבן

חטיפי רוקפור ואגוזים

נפלאים לאירוח או סתם לנשנוש. דרך מצוינת לניצול שאריות של בצק פריך – קנוי (בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות, למשל) או ביתי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי רוקפור ואגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 24 יחידות:

  • 200 גרם בצק פריך מלוח "מעדנות" מרודד לעובי 2.5 ס"מ, מופשר לפי ההוראטות על האריזה
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 100 גרם גבינת 'גליל/רוקפור' "תנובה" מגוררת
  • 1 כפית עלי קורנית טריים
  • 2 כפות קונפיטורה אפרסקים או משמשים
גודל תבנית: תבנית 24 שקעים למיני־מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורצים 24 עיגולים מהבצק במקד מסולסל בקוטר 6 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק בתוך השקעים של התבנית.

  • 02.

    מערבבים  יחד בקערה אגוזים, גבינה, קורנית וקונפיטורה לתערובת דביקה. מחלקים את התערובת בין קלתיות הבצק הקטנות ומהדקים קלות. (עד כאן אפשר להכין מראש, לכסות, לשמור במקרר מספר שעות).

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) במשך 25-20 דקות עד שהשוליים של קלתיות הבצק מזהיבים. מצננים ומחלצים את החטיפים מהשקעים - אפשר להיעזר בלהב סכין. החטיפים נשמרים היטב בקופסה סגורה במקרר וטעמם אף משתפר ביום שלמחרת האפייה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.