גלידוניות פירות יער טבעוניות בציפוי שוקולד לבן – על בסיס מעדן סויה
גלידוניות טבעוניות על בסיס מעדן סויה בטעם וניל עם ניגוד טעמים משגע בין החמיצות שמגיעה מפירות היער למתיקות מהשוקולד הלבן.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאלה נויפלד
עיצוב: דניאלה נויפלד
המרכיבים ל10 יחידות:
- 1 גביע מעדן סויה וניל "תנובה"
- 2 כפות ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
- 1/2 כוס תערובת פירות יער "סנפרוסט" (ניתן להחליף באוכמניות כחולות או פטל שחור)
- 1 כף מייפל
לציפוי השוקולד הלבן-
- 100 גרם שוקולד לבן טבעוני
- 1 כפית שמן
גודל תבנית: תבנית ריבועים (אפשר של קרח)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
02.
מעבירים לתבנית ריבועית (אפשר להשתמש בתבנית של קוביות קרח) וממלאים עד הקצה. אם יש, כדאי להשתמש בתבנית סיליקון שתאפשר חילוץ קל יותר של הגלידוניות לאחר הקפאה. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
-
03.
מכינים את ציפוי השוקולד- ממיסים שוקולד לבן טבעוני בבן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם. מוסיפים כפית שמן ומערבבים טוב.
-
04.
מחלצים את הגלידוניות מהתבניות ומניחים אותן על גבי נייר אפייה. יוצקים מעל את השוקולד הלבן ומחזירים למקפיא ל-5 דקות על מנת שהשוקולד הלבן יתייצב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים