גלידוניות פירות יער טבעוניות בציפוי שוקולד לבן – על בסיס מעדן סויה
גלידוניות טבעוניות על בסיס מעדן סויה בטעם וניל עם ניגוד טעמים משגע בין החמיצות שמגיעה מפירות היער למתיקות מהשוקולד הלבן.

המרכיבים ל 10 יחידות:
- 1 גביע מעדן סויה וניל "תנובה"
- 2 כפות ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
- 1/2 כוס תערובת פירות יער "סנפרוסט" (ניתן להחליף באוכמניות כחולות או פטל שחור)
- 1 כף מייפל
- 100 גרם שוקולד לבן טבעוני
- 1 כפית שמן
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
02.
מעבירים לתבנית ריבועית (אפשר להשתמש בתבנית של קוביות קרח) וממלאים עד הקצה. אם יש, כדאי להשתמש בתבנית סיליקון שתאפשר חילוץ קל יותר של הגלידוניות לאחר הקפאה. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
-
03.
מכינים את ציפוי השוקולד- ממיסים שוקולד לבן טבעוני בבן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם. מוסיפים כפית שמן ומערבבים טוב.
-
04.
מחלצים את הגלידוניות מהתבניות ומניחים אותן על גבי נייר אפייה. יוצקים מעל את השוקולד הלבן ומחזירים למקפיא ל-5 דקות על מנת שהשוקולד הלבן יתייצב.
טיימר מופעל