מתכון לביצי שוקולד־תפוז - במיוחד לאוהבים | השף הלבן

ביצי שוקולד־תפוז לאוהבים

במיוחד ליום האהבה! במקרה הזה גביעי הביצה הם אלה שהופכים את הקינוח הטעים לקינוח רומנטי רב־רושם. אפשר למצוא אותם על מדף הכלים החד־פעמיים בסופרמרקטים גדולים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ביצי שוקולד־תפוז לאוהבים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 150 גרם שוקולד מריר 70% בטעם תפוז קצוץ לחתיכות קטנות
  • ⅓1 כוסות (335 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות ליקר תפוזים משובח
לעיטור:
  • עוגיות קטנות בצורת לב, לבבות שוקולד או כדורי שוקולד (קנויים) או זילוף קצפת
  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את השוקולד הקצוץ בקערה. מחממים 1 כוס (250 מ"ל) שמנת עד שהיא מגיעה לרתיחה עדינה (מעל להבה נמוכה או במיקרוגל) ויוצקים מיד על השוקולד. משהים דקה כדי להניח לשוקולד להתמוסס וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים דבש וליקר וטורפים היטב. מכסים את הקערה בניילון דביק ומקררים במשך 8 שעות לפחות.

  • 02.

    מוציאים את קערת השוקולד מהמקרר ומערבלים - בהתחלה במהירות נמוכה ואחר כך במהירות בינונית. מוסיפים את השמנת הנותרת בהדרגה במהלך הערבול. מערבלים רק עד שהתערובת מתרככת והופכת אוורירית יותר ונוחה לזילוף.

  • 03.

    מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים את הקרם ל־8 גביעי ביצה שקופים (או לגביעים קטנים אחרים). מעטרים בעיטור הנבחר וזורים רצועות של קליפת תפוז. סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)