אצבעות קוואקר ואגוזים בציפוי שוקולד | השף הלבן

אצבעות קוואקר ואגוזים בציפוי שוקולד

בסיס פריך של קוואקר ושברי אגוזים קלויים בציפוי עבה של תערובת שוקולד מריר ושוקולד חלב. לא דיאטטי אבל עשיר בסיבים תזונתיים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות קוואקר ואגוזים בציפוי שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל30 יחידות:

  • 3-2 כפות אילסרים קלויים קצוצים דק
  • ½1 כוסות (150 גרם) פתיתי שיבולת שועל עדינים ("קוואקר דק")
  • ¾1 כוסות (215 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • 100 גרם אילסרים (אגוזי "לוז") קלויים קצוצים גס
  • 1 כוס סוכר דמררה (סוכר קנים חום בהיר)
  • 150 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 2 כפות דבש
לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 7 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון). משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה. ממיסים את החמאה עם הדבש מעל להבה נמוכה. יוצקים את החמאה על תערובת המצרכים היבשים ומערבבים עד שהחמאה נספגת ונוצרת תערובת פירורית אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים בשכבה אחידה ומהדקים היטב (מגלגלים עליה כוס גלילית כאילו הייתה מערוך). אופים במדף האמצעי של התנור במשך 20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים ומרכזו יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    הופכים את הבסיס האפוי על מגש ומסירים את הנייר. מכינים את הציפוי. שמים את השוקולדים בקערת זכוכית חסינת חום, מוסיפים שמנת וממיסים במיקרוגל במחזורים של 30 שניות - מערבבים אחרי כל מחזור - עד שהתערובת חמה וחתיכות השוקולד נמסות כמעט לגמרי. טורפים לתערובת חלקה וסמיכה ויוצקים על הבסיס האפוי. מורחים את השוקולד בשכבה בעובי אחיד. בשיני מזלג חורצים בשוקולד דוגמת פסים מפותלת. זורים למעלה את האילסרים הקצוצים. מקררים במשך 30 דקות לפני שחותכים למלבנים של

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    5x6 ס"מ (או למרובעים קטנים יותר). מאחסנים במקרר בכלי סגור היטב; מפרידים בין השכבות בנייר אפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)