ריבועי שוקולד־קרמל ומרשמלו | השף הלבן

ריבועי שוקולד־קרמל ומרשמלו

ממתק שילדים – ולא רק הם – יזללו בשמחה. אפשר לשתף את הילדים בהכנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריבועי שוקולד־קרמל ומרשמלו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • טבלה (100 גרם) שוקולד חלב ממולא קרמל שבור לקוביות (או שוקולד חלב רגיל)
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 10 גרם חמאה תנובה קצוצה
  • 1 כוס (30 גרם) קורנפלקס מרוסקים
  • 100 גרם מיני מרשמלו ורודים ולבנים
גודל תבנית: תבנית מלבנית 18x28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממסים את שני סוגי השוקולד עם השמנת מעל אדים. מסירים את קערת השוקולד ממקור החום, מוסיפים חמאה וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים.

  • 02.

    משמנים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ במעט חמאה ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה (השימון נועד להצמיד את הנייר לתחתית ולדפנות). יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומשטחים לשכבה בעובי אחיד. מסדרים את המרשמלו על השוקולד בשכבה אחת צפופה. מכסים ומקררים עד שהשוקולד מתקשה. חותכים ל־24 ריבועים ומסדרים בכלי הגשה - מפרידים בין השכבות בריבועים של נייר אפייה או נייר כריכים. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)