מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי | השף הלבן

עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי

עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי, עוגיות מושחתות וטעימות, גם לילדים וגם לארוח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי

המרכיבים ל 20 יחידות:

לבצק הבסיסי:
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
לתערובת הבהירה:
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם)
לתערובת השוקולד:
  • 1/4 כוס קקאו (40 גרם)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

     מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה עם שני סוגי הסוכר והתמצית וניל עד שמקבלים תערובת קרמית, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח, את אבקת הסודה לשתייה ואת המלח.

  • 02.

     מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. (הבצק עצמו יראה די נוזלי).

  • 03.

    לוקחים את הבצק ומחלקים אותו לשתי קערות באופן שווה, לקערה של התערובת הבהירה אנחנו מוסיפים את הקמח והשוקולד צ'יפס המריר ומערבבים טוב טוב.

  • 04.

    לקערהשל התערובת של השוקולד מוסיפים את הקקאו ואת השוקולד צ'יפס הלבן ומערבבים טוב טוב, לוקחים את הקערות ומכניסים למקרר לאיזה שעה.

  • 05.

     אחר כך מחממים תנור ל-190 מעלות ובידיים רטובות אנחנו מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים קטנים בערך בקוטר של 3 ס"מ.

  • 06.

    אחרי זה מצמידים כל זוג כדורים בצבעים שונים ומגלגלים מעט ובעדינות, כדי לשמור על הצורה של העיגול לעיגול אחד גדול.

  • 07.

    מניחים את העוגיות באופן מרווח (כי הם מתרחבות מאוד באפייה) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, אופים עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (מסתכלים לפי שולי התערובת הבהירה).

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(185)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.