עוגיות קשיו וריבה
עוגיות אגוזים פריכות. כדי שלא ישעמם בפה ובעין מכינים אותן בשתי צורות – חלקן ממולא בריבה וחלקן ממולא בריבה ומעוטר באגוז קשיו.
המרכיבים ל50 יחידות:
- 100 גרם אגוזי קשיו
- 100 גרם אבקת סוכר
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1 כף מחוקה קורנפלור
- ⅛ כפית אבקת אפייה
- ⅛ כפית מלח
- 125 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה גדולה שלמה
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ברנדי
- כ־½ כוס סוכר דמררה לגלגול
- ריבת משמש סמיכה למילוי
- אגוזי קשיו שלמים נוספים (הכמות תלויה במספר העוגיות שרוצים למלא באגוזי קשיו)
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון טוחנים 75 גרם אגוזי קשיו עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הקשיו הנותרים וטוחנים גם אותם לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית. טורפים יחד ביצה, חלמון ותמצית וניל ומוסיפים לתערובת הפירורים יחד עם הברנדי. מעבדים רק עד שהבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, משטחים לדסקית, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים.
-
02.
מחלקים את הבצק ל־50 חתיכות קטנות - אני משתמשת בכף מידה בנפח חצי כף כדי למדוד גושי בצק בגודל אחיד. מפזרים את סוכר הדמררה בצלחת. מגלגלים את חתיכות הבצק לכדורים, טובלים בסוכר הדמררה ומגלגלים שוב לכדור חלק. מסדרים את הכדורים בשתי תבניות שטוחות גדולות ומשאירים רווחים גדולים ביניהם.
-
03.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות - רצוי בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד). עושים במרכז כל כדור גומה בגב כפית כדורית קטנה - לוחצים פעמיים, כדי להעמיק את הגומה ולשטח מעט את הכדור בלי ליצור סדקים בשוליים. ממלאים את הגומות במעט ריבה או מורחים מעט ריבה על צד אחד של כל אגוז קשיו שלם ומהדקים אותו לגומה כשצד הריבה כלפי מטה.
-
04.
אופים את שתי תבניות העוגיות יחד (אחת במדף השני ואחת במדף הרביעי של התנור) במשך 10 דקות. מחליפים מקומות - עליונה למטה ותחתונה למעלה - ומסובבים אותן 180 מעלות (כך מבטיחים אפייה אחידה ככל האפשר). אופים במשך 8-5 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות יפה. מוציאים מהתנור ומצננים. מאחסנים בקופסאות אטומות לאוויר. כמו עוגיות רבות אחרות, גם אלה זקוקות ליום מנוחה בקופסה כדי להניח לטעמים להתפתח.
טיימר מופעל