עוגיות קצ’קבל וזיתים
עוגיות גבינה טעימות ומיוחדות שלא תפסיקו לאכול
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 30:
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1 ביצה
- 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 200 גרם זיתים שחורים מגולענים
- 300 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים
- 1 ביצה להברשה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון קמח, מלח ופלפל. מערבלים קלות.
-
02.
מוסיפים את הביצה, השמנת והחמאה ומערבלים עד לקבלת בצק.
-
03.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.
-
04.
חותכים בצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית ומצננים.
-
05.
מגררים את הקצ’קבל, מוסיפים זיתים קצוצים גס ובצל מטוגן.
-
06.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעלה דק ככל האפשר.
-
07.
שוטחים את תערובת הגבינה על חצי מכמות הבצק. מקפלים לשניים (בעזרת הנייר את החצי הריק על החצי המלא) ומעבירים לתבנית.
-
08.
מהדקים בעדינות בעזרת מערוך וחותכים את הבצק למעוינים בגודל 5X5 ס"מ.
-
09.
לפני האפיה מברישים בביצה וזורים שומשום.
-
10.
אופים כ-40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב.
טיימר מופעל
-
11.
מצננים ומפרידים את העוגיות.
הכנת? כאן מדרגים