עוגיות סמורס- ביסקוויטים, מרשמלו ושוקולד | השף הלבן

עוגיות סמורס

מדובר בשילוש אמריקאי אולטימטיבי: ביסקוויטים, מרשמלו ושוקולד. למעריצי הסמורס לא כדאי לפספס את הגרסה הזו שמשדרכת אותם לעוגייה טעימה במיוחד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות סמורס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 16:

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר לבן או חום
  • 2 כפות מחוקות דבש
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס קמח
לציפוי:
  • 8 מרשמלו חצויים
  • 16 קוביות שוקולד
  • 4 ביסקוויטים שבורים לרבעים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בהישג יד את המרשמלו, הביסקוויטים והשוקולד.

  • 02.

    טורפים בקערה או במעבד מזון חמאה, סוכר, דבש וסוכר וניל. מוסיפים ביצה, מלח וקינמון וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים שיבולת שועל וסודה וטורפים לעיסה אחידה. לבסוף מוסיפים קמח ומערבבים ערבוב קצר עד שהעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).

  • 03.

    בעזרת הידיים יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים בתבנית במרחק 2 ס"מ זו מזו. אופים כ 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות ועדיין רכות. מכבים את התנור, מוציאים את התבנית ונועצים בהן מיד מרשמלו, ביסקוויטים ושוקולד.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.