עוגיות גזר
את עוגת הגזר המסורתית והאהובה מחליפות עוגיות קטנות וטעימות עם ציפוי מתוק של גבינת שמנת וסוכר
המרכיבים ל18 יחידות:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית זנגוויל טחון
- 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 1 כוסות גזר מגורר
- 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 50 גרם גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3/4 כפית חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מניחים בקערה קמח, שיבולת שועל, סודה לשתיה, קינמון, זנגוויל, מוסקט ומלח ומערבבים היטב. מניחים בצד.
-
03.
בקערה של מיקסרמניחים את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל.
-
04.
תוך כדי הקצפה במהירות אטית, מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הגזר המגורר ואגוזי המלך הקצוצים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה וחצי.
-
05.
מניחים תלוליות (כ-2 כפות) בתבנית ומשאירים בינהן רווח היקפי של כ-5 ס"מ. אופים בתנור עד שהעוגיות יציבות וזהובות, כ-15-18 דקות. מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית מספר דקות לפני שמעבירים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
06.
כשהעוגיות התקררו לחלוטין מכינים את הזיגוג: מניחים את גבינת השמנת והסוכר בקערה של מיקסר ומערבלים. מוסיפים את החלב ומערבלים עד לתערובת תפוחה. מזליפים את הציפוי מעל העוגיות.