חיתוכיות שוקו־טחינה | השף הלבן

חיתוכיות שוקו־טחינה

בצק חמאה פריך מצופה בתערובת של ממרח קקאו־אגוזים, טחינה גולמית ודבש ובפירורי בצק, אגוזים ושוקולד־צ'יפס.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חיתוכיות שוקו־טחינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 40 יחידות:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 שקיקים (4x10 גרם) סוכר וניל
  • 200 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים גדולות
לציפוי:
  • ½ כוס אגוזים קצוצים דק (פקאן, קשיו, לוז)
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 170 גרם ממרח קקאו־אגוזים (בחרו במותג האהוב עליכם)
  • 3 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 2 כפות דבש
  • ½ כוס שוקולד־צ'יפס
גודל תבנית: תבנית מלבנית גדולה 38x24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמינם תבנית מלבנית 24x38 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה), ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.

  • 02.

    במעבד המזון או במיקסר מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל וחמאה לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים לעבד לפירורים בגודל בינוני. מורידים 1 כוס פירורים ושומרים בצד. מוסיפים לבצק את הביצה הנותרת וממשיכים לעבד רק עד שהבצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה בעובי אחיד.

  • 03.

    מערבבים את ממרח הקקאו־אגוזים עם הטחינה ועם הדבש ומורחים על הבצק המשוטח. מערבבים את פירורי הבצק השמורים עם האגוזים ועם הקינמון וזורים למעלה. מפזרים שוקולד־ציפס. בסכין חדה חותכים את הבצק שבתבנית למרובעים בגודל הרצוי. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים וחותכים למרובעים לפי סימוני החיתוך המקדים. מאחסנים בקופסה אטומה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.