חיתוכיות קרם־שוקולד
חיתוכיות נהדרות על בסיס בצק פריך חמאה מרודד מראש, שצריך רק להפשיר ואפשר להטריף את הילדים על ידי שינויים קטנים.

המרכיבים ל 30 חיתוכיות / תבנית מלבנית 35X25 ס"מ:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 גביע (200 מ"ל) קרם פרש מסדרת "השף הלבן"
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
- ⅓ כוס (60 גרם) סוכר חום מהודק (אפשר להגדיל את הכמות עד ½ כוס - 90 גרם)
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% לפחות שבור לקוביות
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס קונפיטורה משמש סמיכה וחלקה
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) בתכנית טורבו. משמנים במעט חמאה תבנית מלבנית 25x35 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה (החמאה "מדביקה" את הנייר לתבנית). מרפדים תבנית שטוחה קטנה במלבן של נייר אפייה. פותחים את גליל הבצק וחותכים ממנו קטע שאורכו 37 ס"מ. מרימים את הבצק בעזרת הניילון והופכים לתוך התבנית. מסירים את הניילון, מיישרים את מלבן הבצק ומתאימים אותו לתחתית התבנית. מניחים את חתיכת הבצק הנותרת בתבנית השטוחה הקטנה. מחוררים את מלבני הבצק בשתי התבניות בשיני מזלג לאורכם ולרוחבם. אופים את שתי התבניות יחד - התבנית הגדולה במדף השני מלמטה והתבנית הקטנה במדף הרביעי מלמטה - במשך 20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים מכינים את הקרם. בסיר קטן מערבבים יחד קרם פרש, שמנת וסוכר. מחממים מעל להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לרתיחה עדינה - מערבבים מדי פעם כדי להמס את הסוכר. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. משהים דקה וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את תמצית הווניל, טורפים שוב ומניחים לקרם להצטנן מעט.
-
03.
מוציאים את שתי התבניות מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות). מפזרים את הריבה על הבצק שבתבנית הגדולה ומשהים דקה או שתיים כדי להניח לה להתרכך. מורחים את הריבה על פני כל הבצק. שוברים את מלבן הבצק הקטן לחתיכות, מעבירים לשקית ניילון עבה ומרסקים לפירורים בחבטות מערוך או פטיש שניצלים. מפזרים חצי מכמות הפירורים על הריבה.
-
04.
מוסיפים את הביצה לקרם השוקולד וטורפים היטב. יוצקים את הקרם על שכבת הריבה והפירורים ומורחים בשכבה אחידה. זורים למעלה את הפירורים הנותרים.
-
05.
אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות או עד שהקרם במרכז העוגה מתייצב - כאשר לוחצים עליו באצבע הוא רך אך קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. בימים חמים כדאי להכניס התבנית למקרר למשך 60-30 דקות כדי להקל את החיתוך. חותכים את המאפה ל־30 ריבועים. שומרים במקרר בכלי סגור היטב, כשנייר אפייה מפריד בין השכבות. החיתוכיות ישמרו במקרר כשבועיים.
טיימר מופעל