מתכון לעוגת שוקו ממולאת גבינה ואוכמניות
עוגת קקאו בחושה שמחביאה בתוכה שילוב משגע – מלית גבינה ואוכמניות כחולות. טעמה של העוגה משתבח עוד יותר אחרי מנוחה של יום במקרר.
המרכיבים ל12:
- 1 כפית קורנפלור
- 1 חלמון מביצה גדולה
- ½ כפית תמצית וניל
- ½ כפית קליפת תפוז או קלמנטינה מגוררת
- 100 גרם אוכמניות כחולות מוקפאות "סנפרוסט"
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 1 חלבון מביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- ⅓1 כוסות (165 גרם) קמח
- 3 כפות אבקת קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית מלח
- 3 כפות מיץ תפוזים
- 1 קופסה קרם גבינת שמנת 5% "תנובה" בטעם טבעי
- 50 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה בקוטר 22 ס"מ (אני משתמשת במה שנשאר על הצד הפנימי של עטיפות החמאה). זורים מעט סוכר דמררה או סוכר חום בהיר על דופנות התבנית ועל תחתיתה ושומרים במקרר עד לשימוש.
-
02.
מכינים את המלית. בקערה קטנה טורפים יחד גבינה, אבקת סוכר וקורנפלור לתערובת חלקה. מוסיפים חלמון, תמצית וניל וקליפה מגוררת ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
מכינים את תערובת העוגה. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה וסוכר לתערובת אוורירית. טורפים את הביצים השלמות עם חלבון הביצה ועם הווניל, ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה. מערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, קקאו, אבקת אפייה, קינמון ומלח, מוסיפים מיץ תפוזים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
-
04.
מעבירים שני־שלישים מהתערובת לתבנית, מיישרים בגב כף ויוצרים "תעלה" במרכז. מפזרים בתעלה חצי מכמות האוכמניות וממלאים אותה בתערובת הגבינה. מפזרים את האוכמניות הנותרות על הגבינה. מכסים בתערובת העוגה הנותרת (מניחים גושים קטנים ומורחים בזהירות כדי לכסות לגמרי את הגבינה). אופים במדף האמצעי של התנור במשך 55-50 דקות, עד שפני העוגה קפיציים למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מניחים לעוגה להצטנן לגמרי בתבנית לפני שהופכים אותה על מגש.
טיימר מופעל